VF kat sol
VF kat sağ

Muş'ta "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi" ziyarete açıldı

Muş'ta "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi" ziyarete açıldı
Haber Tarihi : 09 Ocak 2022 16:11:12
Son Güncelleme Tarihi : 10 Ocak 2022 09:42:43

MUŞ (AA) - Muş'a getirilen Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin yer aldığı ve dijital gösterilerin sunulduğu "Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi", ziyaretçilerle buluştu.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca yürütülen proje kapsamında kente gelen tır, Orman İşletme Müdürlüğü karşısında konuşlandırıldı.

İçinde Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin, resimlerin, fotoğrafların, Çanakkale askeri heykeli ile videoların gösterildiği ekranların bulunduğu müze, ziyaretçilerden ilgi gördü.

Organizasyon teknik sorumlusu Ali Aydın, müzenin 3 gün boyunca ziyarete açık olacağını belirterek, kent sakinlerini beklediklerini söyledi.

Müzede 7 vitrinin bulunduğunu ve üniformaların, savaştan kalan objelerin yer aldığını belirten Aydın, "Çoğunlukla öğrencilerimiz bizi ziyaret ediyor. Yoğunluk iyi. Sıfırın altında 8 derece hava sıcaklığına rağmen ziyaretçilerimizden müzeye ilgi var. Amacımız gençlere yaşanılan Çanakkale ruhunu aşılamak. Mobil müze içerisinde bunu aşılamak çok kolay değil. Öncelikle Çanakkale'ye gitmek daha doğru olacaktır ama bizim amacımız zaten Çanakkale'ye gidemeyenlerin ayağına Çanakkale'yi götürmek. O yüzden böyle bir mobil müze projemiz var." diye konuştu.

Çocuklarıyla müzeyi ziyaret eden vatandaşlardan Servet Fırat ise, "Çocuklara milli tarih bilincini aşılamak çok önemli. Herkesin müzeyi ziyaret etmesini ve Çanakkale Savaşı'nın milletimiz ve ülkemiz için önemini bilmesini tavsiye ederim." dedi.