Netanyahu’dan akıl almaz küstah iddia!

Netanyahu’dan akıl almaz küstah iddia!
Haber Tarihi : 21 Ekim 2015 20:00:35
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hitler'in Yahudileri yok etmek değil, sürgün etmek istediğini, Yahudileri katletmesi için Hitleri 'zamanın Filistinli Müftüsü Hüseyni'nin ikna ettiğini' ileri sürdü.

Yeni Söz | Özel Haber

İsrail medyasında çıkan haberlere göre, "37. Dünya Siyonist Kongresi'nde" konuşan Binyamin Netanyahu, Hitler'i soykırım konusunda Filistinli müftünün ikna ettiğini iddia etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudileri katletmesi için Hitleri "zamanın Filistinli Müftüsü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiğini" ileri sürdü. İsrail basınında yer alan haberlere göre, dün Kudüs'te düzenlenen "37. Dünya Siyonist Kongresi'nde" konuşan Netanyahu, "Hitler Yahudileri yok etmek değil sürgün etmek istemişti.

Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Berlin'e giderek ona, 'Yahudileri sürgün edersen hepsi buraya (Filistin'e) gelir' dedi. Hitler, 'Peki ne yapayım onlara?' diye sordu.

Hüseyni 'Onları yak' dedi" iddiasında bulundu. Netanyahu'nun, Yahudi soykırımı için Hitler yerine Filistinlileri suçlayan açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekerken, İsrail medyasında da Netanyahu'nun bu iddiasının "Yahudi soykırımını inceleyen en önemli tarihçiler tarafından bile reddedildiği" yönünde haberler yer aldı. Almanya'da Hitler yönetimi, 1939-1945 döneminde Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavların da aralarında olduğu milyonlarca kişiyi sistematik olarak katletmişti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden toplam Yahudi sayısının 6 milyon olduğu belirtiliyor.

Yunanistan, Nazi dönemini ABD arşivlerinde araştırdı

Yunanistan Savunma Bakanlığı, 2. Dünya Savaşında Nazilerin Yunanistan'da işlediği zulmü araştırmak için Amerikan arşivlerinde araştırma yaptı. Bakanlık tarafından gizli belgelerden elde edilen sonuçlar kamuoyuna duyuruldu. 1941 ve 1944 yılları arasında Yunanistan'ı işgal eden Nazi askerlerinin neler yaptıklarından oluşan listede, katliamlardan, yağmalamaya, köylerin yakılmasından, alınan rehinelerin kurşuna dizilmesine kadar tüm ayrıntılı bilgiler bulunuyor. Belgeler arasında özel günlükler ve Alman komutanların genel komutanlığa yazdıkları raporlar da yer alıyor.

Gizli belgelere göre Nazilere karşı direniş gösterenlerden intikam almak için yüzlercesi katledilmiş, köyler yakılarak, kadın ve çocuklar dahi öldürülmüş. Ayrıca Naziler tarafından el konulan davar sayısı, tahıl miktarları, zeytinyağı miktarları ve araç sayısı, yün halılar vs. hakkında ayrıntılı bilgiler de belgeler arasında tespit edildi. Yunan tarihçi Efi Paşalido, bu belgelerin Yunan ihtiyarlarının hatıralarını kaleme aldıkları yazılardan değil, ABD'nin arşivlerinde bulunmasından ve Alman askerler tarafından kaleme alınmasından dolayı çok daha önemli olduklarını söyledi. 

'Filistin'i özgürleştirmek herkesin sorumluluğu'

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, "Mescid-i Aksa ve Filistin'i özgürleştirmek herkesin bireysel ve toplumsal olarak sorumluluğundadır" dedi. Mescid-i Aksa'ya yönelik siyonist baskıların amacının Müslümanları dışlayarak şehrin kimliği ile tarihini değiştirmek ve kutsal şehri Yahudileştirmek olduğunu ifade eden Meşal, "Mescid-i Aksa ve Filistin'i özgürleştirmek herkesin bireysel ve toplumsal olarak sorumluluğundadır" dedi. Dayanışma içinde işgale karşı çıkmanın önemine değinen Meşal, şöyle konuştu: “Çok kritik bir dönemden geçiyoruz.

Sadece Filistin değil, Kudüs de işgal altındadır. Düşünün ki birileri geliyor sizin mescidinizi ikiye bölüyor, bir kısmını kendi ibadetleri için ayırıyor. Bu gerçekleşirse mekansal bölme olur. Eğer Kudüs'ü yıkılmaya terk edersek onurumuz ne olacak?" Meşal, yaptığı açıklamada, öncelikle düşüncede ve dinde aşırıcılığa karşı olduklarını, orta yolu benimsediklerini anlatarak, “Kardeş kanı dökmek yasaklanmıştır” diye konuştu.

Ban: Müzakereler yeniden başlamalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Filistinliler arasında yeniden müzakerelerin başlaması gerektiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Filistinliler arasında yeniden müzakerelerin başlaması gerektiğini belirtti. Ban, son günlerde tırmanan gerginliği görüşmek üzere geldiği Kudüs'te, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Netanyahu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ban, "İsrailliler ve Filistinliler yeniden feci bir şiddet döneminin eşiğinde bulunuyor. 

İşgali sona erdirecek anlamlı bir müzakere için gerekli koşulları oluşturmak zorundayız. Yeniden umut ortaya çıkmadan şiddetin azalması mümkün değil" dedi. Mevcut şiddet ortamının bir din savaşına dönüşmeden engellenmesi gerektiğini belirten Ban, "yanlış bir güç kullanımının şiddet ve gerginliğin kaynağı olan ümitsizliği doğurabileceği" uyarısında bulundu.  "İsrail'in yüzleştiği güvenlik sorunlarının zorluğunu biliyorum" ifadesini kullanan Ban, Netanyahu'ya "durumu yatıştırmak için özel çaba göstermesi" çağrısında bulundu.