Öcalan silahsızlanma kongresi için bakın ne şart koştu?

Öcalan silahsızlanma kongresi için bakın ne şart koştu?
Haber Tarihi : 12 Haziran 2015 13:02:36
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Öcalan silahsızlanma kongresi için bakın ne şart koştu?

İmralı heyetinden HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "İzleme heyeti"nin adaya geldiği gün "silahsızlanma kongresi" için tarih vereceğini söyledi.

İmralı heyeti adına basın toplantısı düzenleyen HDP'li Sırrı Süreyya Önder, "çözüm süreci"nin yaklaşık iki aydır dondurulmuş durumda olduğunu belirtti. Önder, Öcalan'ın PKK'ye yapacağı silahsızlanma çağrısına ilişkin, "Hükümet ve devlet sorumluluklarını yerine getirirse, biz zaten bunun eşiğindeydik. Sayın Öcalan bu sağlanan mutabakat ışığında 'İzleme heyeti buraya geldiği gün ben silahsızlanma kongresi için tarih vereceğim ve çağrı yapacağım' dedi. Bunu duyunca hükümet o masayı devirdi" ifadelerini kullandı.

İŞTE İZLEME KOMİTESİNDE YER ALACAK 7 İSİM

Pervin Buldan, izleme komitesinde 16 ismin yer alacağını söyledi. Komitede öncelilikli olarak Akil İnsanlar Heyeti'nin bölge başkanları olacak. 7 isim şu an itibariyle netleşmiş durumda. Bu isimler Rifat Hisarcıklıoğlu, Can Paker, Tarhan Erdem, Yılmaz Ensaroğlu, Ahmet Taşgetiren, Yusuf Şevki Hakgetiren ve Deniz Ülke Arıboğan.