'ODTÜ görevi devlete teslim etmeli'

'ODTÜ görevi devlete teslim etmeli'
Haber Tarihi : 25 Aralık 2015 08:39:28
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Son zamanlarda Türkiye'ye yönelik ODTÜ merkezli siber saldırıya ilişkin açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, 'ODTÜ görevi BTK'ya devretmeli' dedi.

'İmparator musun Rektör'

Başbakan Yardımcısı Elvan, siber saldırılara ilişkin, "ODTÜ ulusal güvenliği savunacak durumda değildir, orası üniversitedir, bu sorumluluğu BTK'ya devretmelidir. ODTÜ rektörü kendisini imparator zannediyor herhalde. Herkes haddini bilmeli" dedi.

Elvan, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin ise, "Şu ana kadar 200'e yakın terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Bu ilçelerimiz, mahallelerimiz terör örgütünden temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı. 

Terör örgütünün saldırıları neticesinde zarar gören esnafın zor durumda kalmasının önüne geçecek birtakım tedbirler aldıklarını belirten Elvan, gerekirse ilave tedbirler de alabileceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Rusya ziyaretini de değerlendiren Elvan, "Milletimiz, özellikle HDP'ye oy veren vatandaşlarımız, Demirtaş'ın ve HDP'nin nasıl bir parti olduğunu, bu ülkeye nasıl ihanet ettiğini net bir şekilde Rusya ziyaretiyle görmüştür. Eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti?" diye konuştu. 

'Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atacağımız adımlar var' diyen Elvan, "Bakacağız, göreceğiz neler uygulayacaklar, ne tür yaptırımlar ortaya koyacaklar. Elbette bu tür bir yaklaşım içine girmeleri halinde bizim de atacağımız adımlar var. Bizim de B planımız, C planımız var. Bunların hepsi hazır. Rusya'nın herhangi bir yaptırım uygulaması halinde bizim de atabileceğimiz adımlar var" şeklinde konuştu.