ODTÜ Rektörü solcu saldırganları korudu

ODTÜ Rektörü solcu saldırganları korudu
Haber Tarihi : 24 Aralık 2015 12:37:27
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, ODTÜ kampüsünde bir grup solcu saldırganın namaz kılan öğrencilere saldırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Acar'ın açıklamasında saldırgan gruba ilişkin tek bir eleştirinin yer almaması dikkat çekti.

Öğrenciler arasında gerilim yaşanmış!

Rektör Acar, iki gün önce de ODTÜ Kampüsünde basketbol sahasında namaz kılmak isteyen öğrencilerle farklı görüşe sahip öğrenciler arasında bir gerilim yaşandığını bildirerek, bu gerilimin ardından öğrencilerle görüştüğünü ve tüm öğrencilerin içinde, herkesin duyması için bir konuşma yaptığını aktardı.

ODTÜ'de yaşanan olayların görüntülerinde bariz bir şekilde saldırgan sol grubun namaz kılan öğrencilere sopalarla saldırdığı ortadayken, olayı öğrenciler arası gerilim diye tanımlamak, sol militarist öğrencileri korumak olarak değerlendirildi.

'Kimse karışmamalı'

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan bu tür gerilimlerin çözümünün polisiye olmaması gerektiğinin altını çizen Acar, "Polis gelse de bu bir çözüm değil. Çözüm öğrencilerde” dedi.

Acar, şunları ifade etti:

"Bir şekilde çözüm bulmamız lazım ama dışarıdan getirilecek bir çözümün de faydalı olacağını sanmıyorum. Bunu ne kadar dışarı taşırsak o kadar fazla aktör devreye girecek ve o zaman da iş şirazesinden çıkacaktır. Bu kampüsün özgür öğrenme, üretim odağı olmasını istiyorsak çeşitliliklere de farklılıklara da tolerans göstereceğiz. Şiddetin olmadığı, kimsenin başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığı, üniversitenin faaliyetlerinin engellenmediği ve çevreye zarar verilmeyen çerçeve bizce özgürlük alanıdır. Ama bu çerçeve aşıldığı zaman da bu sistem gidemez ve öyle bir şeye de biz tolerans gösteremeyiz."