Oktay Ekşi şimdi de Aydınlık’ın kucağında

Oktay Ekşi şimdi de Aydınlık’ın kucağında
Haber Tarihi : 24 Temmuz 2017 13:03:55
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Hayatının uzun bir bölümünü Hürriyet’te darbecilere akıllar verip siyasetçilere ayar çekerek geçiren, CHP’li her sözde gazeteci gibi deşifre olduktan sonra CHP tarafından Meclis’e sokulan, bu süreçte hem HDP’ye hem de FETÖ’ye destek veren Oktay Ekşi, sonunda kendini Aydınlık ve Perinçek’in kucağında buldu.

 

1966 yılında girdiği Hürriyet gazetesinde verdiği küçük aralar sayılmazsa 2010 yılına kadar en önemli görevleri yürüten, bu süreçte gerçekleşen bütün askeri darbe, muhtıra, e-muhtıra, postmodern darbelerde Hürriyet'in “karargah olma” görevini en iyi şekilde yapması için çaba gösteren Oktay Ekşi, kendine yeni bir yuva bulmuş gibi görünüyor. 2010 yılında Hürriyet'ten ayrılıp CHP'den milletvekili olan Ekşi, bu tarihten sonra da Basın Konseyi'nde yaptığı skandal eylemleri “milletvekili” sıfatıyla yapmaya başladı.

Ancak Ekşi, Meclis'e girdikten sonra yavaş yavaş gerçek yüzünün ne kadar “çok” olduğunu göstermeye başladı.

FETÖ'cülere tam destek

Yıllarca gazeteci kimliğinin arkasında saklanarak Türkiye'de darbelere yön vermeye çalışan, askerlerin sözcülüğünü yapan, siyasi partilerin kapatılmasına giden yollara taş döşeyen Ekşi, milletvekili olduktan sonra da bu kez bir yandan CHP içindeki PKK sempatizanlarıyla kol kola yürüdü, bir yandan da FETÖ'cüleri aklamak için elinden geleni yaptı.

FETÖ 17-25 Aralık'ta gerçekyüzünü gösterdikten sonra örgüte verdiği desteği göstermek için Ekrem Dumanlı'dan yanak makası bile alan Ekşi, teröristler için Silivri önünde nöbet bile tuttu.

Türkiye için zararlı olan her yola gelen Ekşi, dün bir sürpriz yaparak kendine yeni bir kucak buldu. Uzun süredir “Atatürkçüleri” küstüren Ekşi, Kemalistlerin kalesi Aydınlık'ta bir yazı kaleme aldı. FETÖ'ye ve partisindeki PKK'lılara bunca yıldır detek veren kişi kendisi değilmiş gibi bir anda “Kemalizmi” hatırlayan Ekşi “FETÖ ve PKK'yla mücadeleyi küçümseyen Atatürkçü olamaz” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

CIA ajanlarının kollarına kendini atan Ekşi'nin bundan sonra kendini hangi kucakta bulacağı merakla bekleniyor.