Oktay Vural: Türkiye hemen önlem almalı

Oktay Vural: Türkiye hemen önlem almalı
Haber Tarihi : 26 Haziran 2015 12:08:15
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Oktay Vural: Türkiye hemen önlem almalı

IŞİD'in Kobani'ye saldırısı ve Tel Abyad'aki gelişmeleri değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye sınırında bir koridor oluşturulmak istendiğini söyledi.

Türkiye sınırında PKK-PYD koridoru oluşturulmak istendiğini savunan MHP'li Oktay Vural'a göre, 'oyun büyük' ve Türkiye bir an önce milli güvenliğini tehdit eden bu gelişmeyi ivedilikle değerlendirip gerekli önlemleri almalı. Sputnik'e değerlendirmelerde bulunan Vural, "Aslında IŞİD ve YPG arasındaki savaş, orada bir Kürt koridoru daha doğrusu PKK ve PYD koridoru oluşturmaya yönelik bir stratejinin parçası olarak kullanılmaktadır" dedi.

'BATI KÜRDİSTAN HEDEFLENİYOR'

Türkiye'nin üç yıl önce 'PKK ve PYD'nin Suriye'de alan bulmasına izin vermemiz mümkün değildir' noktasındayken bugünlere gelindiğini vurgulayan MHP'li Vural, gelinen noktaya bakıldığında, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi, adına 'Batı Kürdistan' denilen bir yerin, doğrudan doğruya koalisyon güçlerinin de YPG'ye verdiği destekle oluşturulmaya çalışıldığını savundu. 'OYUN BÜYÜK, ÖNLEM ALINMALI'

Türkiye'nin milli birlik ve güvenliği çerçevesinde bu tehdit konusunu ivedilikle ele alıp değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan MHP'li Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyun büyüktür ve bugüne kadar maalesef gafletle ve yanlış politikalar neticesinde fiili bir durum oluşturulmuştur. Dün orada 'özerkliğe izin vermeyiz' diyenler, sonra Dışişleri Konutu'nda kabul edilmiştir. Türkmenleri o bölgeden boşaltarak, Tel Abyad'a da hakim olmak suretiyle, bu koridoru oluşturma yönünde bir plan oluşturuluyor. Aslında bütün bunlara bakıldığında, peşmergenin 29 Ekim'de geçişine izin verilerek YPG'ye verilen destek ve ABD'nin YPG'ye silah yardımı yaptığı süreçte Türkiye maalesef caydırıcılığını kullanamamıştır. Sonuç itibariyle, Türkmen varlığının o bölgeden uzaklaştırılması ile karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Bütün bunlar bize elbette büyük bir risk olarak geri dönmektedir. Bu bakımdan Türkiye muhakkak yeni dönemde dış politikasını değerlendirmeli ve bu konuda ivedi tedbirler almalıdır."