Önce hasta edilip sonra tedavi adı altında öldürülüyoruz

Önce hasta edilip sonra tedavi adı altında öldürülüyoruz
Haber Tarihi : 03 Temmuz 2017 02:44:23
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Süleyman Baş

Daha önce Cowspiracy adlı belgeselle et üzerinde oynanan oyunları ifşa eden ve ödüle layık görülen yapımcılar bu kez ‘çok daha tehlikeli ve daha düzenbazlıkla dolu' olduğunu belirttikleri sağlık endüstrisine el atarak ‘Sağlık nedir - What The Health' adlı belgeseli yayınladılar. Modern tıbbın bir ölüm makinesi gibi çalıştığını gözler önüne seren belgesel yapımcıları, ‘Sağlık hizmeti' adı altında insanlardan trilyonlarca doların alındığı ve bunların ilaç sektöründen zirai alanlara kadar her alanda hastalığı yaymak için kullanıldığını da belgelerle ortaya koydular.

Sarsıcı belgesel, dünyaya yön veren dev şirketler ve hükümetlerin, ‘hastalıkların önlenmesi' adı altında insanlığı nasıl sömürdüğünü belgeleriyle gözler önüne sererken, bürokrasi ve hükümetleri de soyguna komisyon karşılığı göz yummakla suçluyor. İnsanların içtikleri ilaçların ve oldukları ameliyatların nelere yol açabileceği konusunda bilgilendirilmediği belirtilen belgeselde, hükümetler ‘kendilerine para kazandıracak herkesle yatağa girmekle' itham ediliyor. Bürokrasi ve tıp çevrelerinin yerden yere vurulduğu belgeselde, insanların kalp damar hastalıkları, şeker/ diyabet ve alzheimer türü hastalıklara yakalandırılıp, tedavi numarasıyla öldürüldüğü aktarılıyor.

SAĞLIK ENDÜSTRİSİNİN AMACI: HASTA ETMEK

Ödüllü sağlık belgeseli What The Health, dünyaya yön veren dev şirketlerin ve hükümetlerin “hastalıkların önlenmesi” adı altında her yıl insanlardan trilyonlarca dolar kopardığını, ancak tek amaçlarının insanların hasta olarak kalabilmesini sağlamak olduğunu ortaya çıkardı. Uluslararası pek çok ödüle aday olan ‘Sağlık Nedir' adlı belgesel, sağlık endüstrisinin insanoğlunun hayatını nasıl hiçe saydığını ve insanları öldürmek için üstüne nasıl para aldığını tüm yönleriyle gözler önüne seriyor.

‘SAĞLIK HİZMETLERİ' HASTALIK YAYIYOR

Dev şirketlerin ve onlara çalışan hükümetlerin elbirliğiyle insanoğlunun sürekli hasta olarak kalmasını ve kesintisiz bir gelir sağlama aracına dönüştürdüğünü anlatan belgeselde, sağlık hizmeti (healthcare) adı altında insanlardan trilyonlarca dolar alındığını; bu paranın da ilaç sektöründen zirai alanlara kadar her alanda hastalıkları yaymak için kullanıldığını belgeleriyle gösteriyor.

KARANLIK VE BÜYÜK HİLELERLE DOLU BİR SEKTÖR

Daha önce de et sektöründe oynanan oyunları gözler önüne seren Cowspiracy isimli ödüllü bir belgesel çeken yapımcılar, bu kez daha karanlık ve daha büyük aldatma ve hilelerle dolu bir konuya el attıklarını belirterek, “sağlık hizmeti” adı altında yapılan devasa yolsuzluğa dikkatleri çekiyorlar. Yakın bir gelecekte tüm ölüm sebeplerinin yüzde yetmişinin kalp hastalıkları, şeker, bunama gibi sebeplerden olacağını söyleyen uzmanların görüşlerine yer veren belgesel, hali hazırda çocukların yüzde 18'inin sigaradan sonra önlenebilir en önemli ölüm nedeni olan, metabolik hastalıklar grubundaki morbid obeziteye yakalandığını kaydediyor.

MİLYONLARCA İNSANIN KATİLİ

Gelecek 25 yıl içinde geri kalan her üç insandan birinin diyabet olacağını öngören uzmanlar bu veriyi ‘felaket' ve ‘çok tehlikeli bir durum' olarak yorumlarken; sağlık endüstrisinin milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olduğunu ve sağlık organizasyonlarının sorumluluktan kaçmak için suçlamalara cevap dahi vermemeyi tercih ettiği ifade ediliyor. Sağlık endüstrisinin insanların parasına göz dikmiş durumda olduğunun altını çizen uzmanlar, endüstriyi ayakta tutan en önemli gelir kaynaklarından birinin farmakoloji' olduğunu ve yalnızca statin ilaçlarından her yıl milyarlarca dolar gelir elde edildiğini bildiriyor.

BATILI HÜKÜMETLER SOYGUNU DESTEKLİYOR

‘Hükümetler kendilerine para kazandıracak herkesle yatağa girer' şeklinde konuşan uzmanlar, hükümetlerin yürüttükleri sağlık programları hakkında vatandaşları bilgilendirmediğini ve soyguna komisyon karşılığı göz yumduklarını söylüyor. “İnsanlar içtikleri ilaçların ve yapılan ameliyatların nelere yol açabileceği konusunda tamamen bilgisiz” diyen uzmanlar, sağlık endüstrisindeki bozuk gidişata karşı acil önlemler alınıp durdurulmaması durumunda sonuçların çok daha büyük facialara yol açacağı konusunda uyarıyor.

Kemal Özer'in konu hakkındaki detay ve tespitleri için TIKLAYINIZ