Övür: Yalandan başka şansları kalmadı!

Övür: Yalandan başka şansları kalmadı!
Haber Tarihi : 26 Haziran 2015 13:18:00
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Övür: Yalandan başka şansları kalmadı!

Mahmut Övür artık otoriterleşme iddialarını tutturamayan kitle, yalandan başka sığınacak kapı bulamadı dedi.

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğuMedya Dünyası'nda Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen iftar yemeği sonrası 'masa' üzerinden yürütülen algı operasyonu ele alındı. Programın konukları Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür ve Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz, Mimarlar Odası'nın iddialarını'Cumhurbaşkanlığına yönelik karalama kampanyası' olarak değerlendirdi. Şeref Oğuz, Mimarlar Odası'nın hesap bilmediğini ve Cumhurbaşkanlığına yakışan sofranın bu düzeyde olması gerektiğini belirtti. Mahmut Övür ise artık otoriterleşme iddialarını tutturamayan kitle, yalandan başka sığınacak kapı bulamadı dedi.

ŞEREF OĞUZ: MİMARLAR ODASI HESAP BİLMİYOR

Cumhurbaşkanı'nın devletin en üst düzeydeki yapısı itibari ile siz böyle yapmak zorundasınız. İngiltere Kraliçesi de olsanız bir standardınız olmalı, Türkiye gibi bir ülkeyseniz onun da standardı olmalı. Bakıyoruz aşırı mütevazı davranılmış 30 liraya mal edilmiş. Mimarlar Odası'nın üstüne vazife olmadığı gibi hesapta bilmezliği, kendi zihin yapısı itibari ile 9.400 lira kişi başına iftar maliyeti çıkaracak kadar aklını yitirmiş olmasının karşılığı da olduğunu düşünmüyorum toplumda. Ancak aklını yitirmiş, öfkeden kudurmuş insanların bunu kabul edeceği bir algı operasyonu.

MAHMUT ÖVÜR: YALANDAN BAŞKA ŞANSLARI KALMADI

Bu kadar pervasız, bu kadar arsız, bu kadar utanmaz bir yapı olamaz, resmen yalan. Bu kadar yalanı kolektif hale nasıl getirirsiniz? Mimarlar Odası gibi bir kurum çıkıp bunu söyleyecek, gazeteler bunu alacak, elbirliği ile. 'Bu masalar buradan geldi, şöyle oldu' diye koca koca televizyonlarda bunlar anlatılıyor. Türkiye'nin sürecine bakın, eksen kayması, İranlılaşma, Malezyalaşma hiçbirisi tutmadı. En sonunda geldiler otoriterleşme. 2011'den beri bütün bu üst akılla birlikte bu otoriterleşmeyi devreye soktular. Otoriterleşme 7 Haziran'da bitti. Diktatör dediğiniz yerden, sandıktan başka bir fotoğraf çıktı, tutturamıyorlar şimdi. Cumhurbaşkanı'na karşı bu algı operasyonunu yürütmek için yalan üzerinden kampanya yapacaklar. Başka kullanacakları hiçbir şey kalmadı. Yalandan başka sığınacakları yer kalmadı.