Paralelden protestoculara ‘dine sarılmayın’ uyarısı

Paralelden protestoculara ‘dine sarılmayın’ uyarısı
Haber Tarihi : 28 Ekim 2015 19:01:10
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

‘FETÖ’ye mali destek sağladığı tespit edilen İpek Koza'nın 22 şirketinin kayyuma devri sırasında Paralel yapının mensupları protestoda bulundu. Binaların önünde cevşen seansları düzenlediler. Bu seans kendi 'abi'lerinden tepki aldı.

CHP, HDP, MHP, Baronların Cumhuriyet'i, İsrail'in Sözcü'sü, Almanların Aydın Doğan Medyası'nı gibi “FETÖ” destekçilerini ürkütmemek için pararlel yapının abileri cevşencileri uyardı. Cemaat'in Today's Zaman ve Meydan gazetelerinde yazarlık yapan ayrıca Paralel Yapı'ya ait Gazeteci Yazarlar Vakfı yönetiminde yer alan İhsan Yılmaz, Kanaltürk binaları önündeki protestoculara ilginç bir uyarıda bulundu.

Dini terminoloji kullanmayın

Pararlel yapının yanı sıra, hükümete tepkili olan MHP'li, CHP'li veya HDP'lilerin de olay yerine gelerek İpek Koza'ya destek olması cephenin genişlemesi anlamına geliyor. Cemaat'in abileri de bunun farkında olduğu için cephenin daralmaması için blokun diğer bölümlerini rahatsız etmek istemiyor, "dini terminolojiden uzak durun" uyarısında bulunuyor. Paralelcilerde Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın “şimdi Kitap, Sünnet zamanı değil” dediği mantıkla hareket ettiklerini gösterrdiler.