VF kat sol
VF kat sağ

PKK yanlısı ‘sözde hukukçu’lar terörü kınamadı

PKK yanlısı ‘sözde hukukçu’lar terörü kınamadı
Haber Tarihi : 13 Eylül 2015 05:08:32
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye Barolar Birliği ile 64 ilin baro başkanları, terör örgütü PKK'nın Dağlıca ve Iğdır’daki saldırılarını kınayan ortak basın bülteni yayımladı.

serhat-kaya_1

Türkiye Barolar Birliği ile 64 ilin baro başkanları, terör örgütü PKK'nın Dağlıca ve Iğdır'daki saldırılarını kınayan ortak basın bülteni yayımladı. PKK yanlısı barolar ise terörü kınama metnine imza atmayarak teröre açık açık destek verdiklerini gösterdiler.

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) ve İstanbul Barosu günlük gazetelere ilan vererek Dağlıca ve Iğdır'daki saldırılarını kınayan ortak basın bülteni yayımladılar.‘ Dağlıca ve Iğdır'daki hain saldırıları lanetliyoruz' başlıklı yazılı bülteninde 64 şehrin barolar birliğinin imzası vardı.  Türkiye'de bulunan 79 barolar birliğinin 15 ilin imzası eksik olması dikkatlerden kaçmadı.

Yeni Söz ekibine açıklamalarda bulunan Barolar Birliği Basın birimi, basın bülteninin her şehrin barosuna elektronik posta olarak ulaştırıldığını söyledi. Dağlıca ve Iğdır'daki saldırıları kınamak için imza gönderen her şehrin barosunun kınama yazısın aldığını belirten Türkiye Barolar Birliği, 15 şehrin barosunun ise terörü ve PKK'yı lanetlemek için imza vermediğini söyledi. 

İmza vermeyen şehir baroların tamamı doğu ve güneydoğudan oluşuyor. Özellikle sözde özerk bölge ilan şehirlerin barolarından Dağlıca ve Iğdır'daki saldırıları kınama gelmemiş olması bu şehirlerin baroları yani hukukçuları dahi PKK'yı ve terör eylemlerini desteklediğini gösteriyor.

Dağlıca ve Iğdır'daki hain saldırıları kınama yazılı bülteninde yer almayan şehirler ise şöyle: Diyarbakır, Van, Ağrı, Tunceli, Muş, Bingöl, Adıyaman, Hakkari, Ardahan, Bitlis, Batman, Şanlıurfa, Mardin,  Siirt ve Kars.

Sözde ‘özerklik' ilan edilen yerler

Terör örgütü PKK'yı KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, 27 Temmuz'da bölücü terör örgütü yandaşı televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Köy köy, kasaba kasaba, demokratik özerkliği inşa ederek AKP'ye karşı koyalım" diyerek, özerklik çağrısında bulunmuştu.

Bu çağrının ardından 2'si il merkezi (Şırnak ve Hakkari) ve 13'ü ilçe (Silopi, Cizre, Nusaybin, Yüksekova, Varto, Bulanık, Sur, Silvan, Edremit, Başkale, İpekyolu, Doğubayazıt, Hizan) olmak üzere 15 yerleşim biriminde DBP il ve ilçe teşkilatlarınca sözde "özerklik" ilan edilmişti.

Serhat Kaya / Yeni Söz