VF kat sol
VF kat sağ

PKK'dan İsveç'e yalanlama

PKK'dan İsveç'e yalanlama
Haber Tarihi : 18 Haziran 2022 19:30:52
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Terör örgütüne ait sembollerin Stockholm'deki tarihi belediye binasına ve Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun tavanına yansıtıldığı görüntülere İsveç manipülasyon amaçlı demişti. PKK'lılar ise yeni görüntüler yayınlayıp İsveçli Bakanı yalanladılar.

Terör örgütü PKK/YPG'nin İsveç ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında, projeksiyonla terör örgütüne ait sembollerin başkent Stockholm'deki tarihi belediye binasına ve Globen Avicii Arena Spor Salonu'nun tavanına yansıtıldığına dair görüntüler paylaşılmıştı.

Bunun üzerine İsveç Dışişleri Bakanlığı'nın dün yaptığı açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor."

İsveç Dışişleri Bakanı PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerini açıklamış o görüntülere manipülasyon demişti.

PKK İsveç'i yalanladı

PKK’lılar ise yeni görüntüler yayınlayıp İsveçli Bakanı yalanladılar.

Ayrıca İsveçli Bakan’ın YPG toplantısındaki konuşmasını ekleyip PKK=YPG dediler.