VF kat sol
VF kat sağ

PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi

PKK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi
Haber Tarihi : 24 Haziran 2022 22:58:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde düzenlediği operasyonla PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden D.A. etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Raperin" kod adlı PKK'lı terörist D.A.'nın Kandil'den aldığı talimatla Süleymaniye'ye gittiği ve bu kentte bulunduğu tespit edildi.

Konumu belirlenen terörist D.A., MİT'in düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Avrupa'daki yasa dışı eylemleri organize eden isim

D.A.'nın 1992'de örgüte katıldığı, Diyarbakır kırsalında 8 yıl silahlı faaliyetlere iştirak ettiği, terör örgütünün Avrupa yapılanmasında yer aldığı öğrenildi. 2001 yılında Belçika'nın başkenti Brüksel'de sözde Kürdistan Ulusal Kongresi Genel Kurulu'nda divan ve yürütme kurulu üyesi olarak seçilen terörist D.A.'nın, Avrupa’da düzenlenen eylemleri organize ettiği belirlendi.

Teröristin, 2013’te KCK adına Avrupa'da yapılan eylemleri de organize eden isim olduğu tespit edildi. Aynı yıl KCK Yürütme Konseyi üyeliğine seçilen teröristin, daha sonra Kongra-Gel sözde başkanlık divanı üyesi ve PKK’nın kadınlara yönelik oluşumu PAJK’ın sözde yöneticisi olduğu, bir süredir örgüt adına Suriye'de faaliyette bulunduğu öğrenildi.