'PYD Erdoğan'ı seven Türkmenleri evlerinden ediyor'

'PYD Erdoğan'ı seven Türkmenleri evlerinden ediyor'
Haber Tarihi : 17 Ekim 2015 11:10:18
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Ailesiyle zor şartlarda Türkiye'ye sığınan Suriyeli avukat Abdullah Mustafa, Türkmenlerin, PKK'nın Suriye uzantısı YPG ve terör örgütü DAEŞ arasına sıkışıp kaldığını söyledi.

Mustafa, yaptığı açıklamada, PYD ve onların silahlı kanadı YPG'nin ölüm tehdidi nedeniyle yaklaşık 3 ay önce Suriye'nin Rakka kentine gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. 

DAEŞ bölgesine yönelik hava operasyonlarının artması üzerine bir hafta önce zor şartlarda Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Mustafa, binlerce Türkmen'in sürgüne zorlandığını ifade etti. 

ERDOĞAN'I SEVDİĞİMİZ İÇİN EVLERİMİZDEN OLDUK

Yaklaşık 16 bin Türkmen'in yaşadığı Tel Abyad ilçesine bağlı Türkmen Hamamı ilçesinin  PYD'nin baskıları sonucu boşaltıldığını anlatan Mustafa, şöyle konuştu:

"Silahlı PYD'li gruplar evlerimizi boşaltmamızı istediler. Türk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevdiğimizi gerekçe gösterdiler. Çoğunluğumuz başta Rakka olmak üzere ve DAEŞ bölgelerine tehcir edildik. Az bir kısmımız ise Türkiye'ye geldi. Rakka'da akrabalarımızın yanına yerleştik ve birçok evde 30 kişi yaşamak zorunda kaldık. Bir süre sonra bazı Türkmenler evlerine döndü ancak PYD tarafından ölümle tehdit edildikleri için geri gelmek zorunda kaldılar. Türkmenler şu anda PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ve terör örgütü DAEŞ'in arasında sıkışıp kaldı. Ne yapacaklarını bilemez durumdalar."

Mustafa, ilçelerinde şimdi çoğunluğu yaşlı az sayıda Türkmen'in yaşadığını anlattı. 

Türkmen bölgelerinin YPG tarafından karargah olarak kullanıldığını vurgulayan Mustafa, "Evlerimize dönmek istiyoruz ancak şu anda bu mümkün gözükmüyor. Evlerimiz, iş yerlerimiz ve hasat yapamadığımız tarlalarımız yağmalandı. Türkmenlerin dramının duyulmasını istiyoruz" diye konuştu.