Roketini kaybeden Çin'den hala ses yok

Roketini kaybeden Çin'den hala ses yok
Haber Tarihi : 05 May 2021 10:31:29
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Çin yönetimi, kontrolden çıkan ve Dünya'ya düşmesi beklenen roketi konusunda sessizliğini koruyor. Geçtiğimiz hafta fırlatılan roketin yerlem birimlerine düşme tehlikesi bulunuyor.

Pekin yönetimi, Çin Uzay İstasyonu'nun çekirdek modülünü yörüngeye taşıyan Long March 5B roketinin kontrolden çıktığı ve hafta sonu Dünya'ya düşmesinin beklendiği yönündeki haberler konusunda sessiz kaldı.

Çin basınında, ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı'nın kontrolden çıkan roketle ilgili açıklamasına ilişkin bir habere rastlanmazken, resmi makamlar da konuya ilişkin bilgi vermedi.

ABD: Saatler kala tahmin edilebilir

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığının, Çin'e ait kontrolden çıkmış bir roketin, hafta sonu Dünya'ya düşmesini beklediği ve bu roketin güzergahını takip etmeye devam ettiği bildirilmişti.

ABD Savunma Bakanlığı sözcülerinden Mice Howard, roket kalıntılarının 8 Mayıs'ta düşmesini beklediklerini ancak nereye düşeceğinin, gezegene inmesine saatler kala tahmin edilebileceğini ifade etmişti.

Yerleşim birimlerine düşebilir

Devasa roketin kontrolden çıktıktan sonra bir kısmının atmosferde yandığı belirtilmişti. Roketin sağlam kalan bazı parçalarının ise yerleşim alanlarına düşmesinden endişe ediliyor.