Rusya 80 Bin Suriyeliyi yerinden etti

Rusya 80 Bin Suriyeliyi yerinden etti
Haber Tarihi : 08 Ekim 2015 10:23:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Rus savaş uçaklarının ve Esed rejiminin saldırıları, 80 bin Suriyeliyi göçe mahkum etti.

Suriye'nin Hama vilayeti, Kefr Nebuda bölgesinde Rusya'nın desteklediği rejim kuvvetleri ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalardan dolayı 80 bin Suriyeli yerinden oldu.

Kefr Nebuda konseyinin başkanı Muhammed El Masri, yaşanan çatışmalar sonucunda 80 bin kişinin yerinden olduğunu söylerken bu kişilerin bir kısmının zaten civar köylerden buralara gelmiş olduğunu belirtti.

El Masri, Rus devleti ve savaş uçaklarının desteklediği Esed rejiminin Hama'nın kuzeyinin kontrolünü ele geçirdiğini ve bu gelişmelerin rejimin bir sene önce yaptıkları ateşkese ihanet ettiğinin ve barışçıl bir çözümü düşünmediğinin göstergesi olduğunu belirtti. Ona göre Esed rejimi sadece şiddet dilinden anlıyor.

RUS SALDIRILARI SONUCU GÖÇ ETMEK ZORUNDALAR

Suriyeli Ebu Ahmed, rejimin iki sene önce memleketi Latamina'yı vurması üzerine Kefr Nabuda'ya geldiklerini şimdi ise Rus saldırıları sonucunda yeniden başka bir yere göç etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ebu Ahmed hava saldırılarından sonra zeytin ağaçlarının altında yaşamaya başladıklarını belirtti. Ona göre dünya Suriyelileri Rusların ve İranlıların eline teslim ediyor.Kefr Nebuda halkı bir sene üç ay önce rejimle ateşkes anlaşması yapmıştı. Ateşkesin şartlarına göre muhalifler bölgeyi terkedecek ve buna karşılık rejim hava saldırısında bulunmayacaktı; ama rejim üç gün önce Rusların hava desteği ile bu ateşkesi ihlal etmiş oldu.

Kaynak: Timetürk