Rusya'nın gizli nükleer denizaltısı sızdı

Rusya'nın gizli nükleer denizaltısı sızdı
Haber Tarihi : 12 Kasım 2015 14:51:06
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Soçi’de askeri yetkililerle gerçekleştirdiği toplantı sırasında, televizyon kanalları henüz herkesten gizli tutulan bir askeri sırrı kazayla ifşa etti.

Başkan Vladimir Putin'in savunma kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantıyı takip eden TV kanalları, basından gizli tutulan Rus yapımı yeni nükleer denizaltı sistemi ‘Status-6' hakkında bilgilerin yer aldığı bazı dokümanları ‘kazayla' yayınladı.

“Umarız bir daha tekrarlanmaz”

TV kanallarının yol açtığı skandalı doğrulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Status-6 hakkındaki dokümanların bilinçli şekilde görüntülenmediğini vurgulayarak “Bazı gizli verilerin kameralara yansıdığı doğru, ama sonra tüm görüntüler silindi. Umarız bu bir daha tekrarlanmaz. Bunu engellemek için gereken her önlemi alacağız” dedi. Güçlü silahlarla donatıldı

Basına yansıyan haberlere göre, ‘Status-6' nükleer denizaltı sistemi, NATO'ya ait radarlar dahil her tür füze savunma sistemini by-pass etmek için tasarlandı. Güçlü silahlarla donatılan sistemin, düşman kıyılarındaki ekonomik tesislerde ağır tahribata yol açma kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.