Rusya yine sivilleri vurdu

Rusya yine sivilleri vurdu
Haber Tarihi : 17 Ekim 2015 10:09:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Suriye'nin İdlib vilayetine bağlı muhaliflerin kontrolündeki Kafr Karmin köyüne düzenlediği saldırıda 3'ü çocuk 10 sivilin öldüğü bildirildi.

Sivil savunma yetkilisi Mustafa Şerif, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçakları cuma namazından sonra İdlib'te muhaliflerin kontrolündeki Kafr Karmin köyünde sivil yerleşim yerine saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Saldırıda 3'ü çocuk 10 kişinin öldüğünü ve çok sayıda da kişinin yaralandığını söyleyen Şerif, sivil savunma ekiplerinin saldırı sonrasında yıkılan evlerin enkazında kalanları ağır iş makineleriyle çıkarmaya çalıştığını aktardı.

Şerif, Ruslar tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında, köyde yer alan bir ahırın da hasar gördüğünü ve çok sayıda koyunun telef olduğunu ifade etti.

HUMUS'TAKİ SALDIRILAR

Rusya'nın hava saldırıları, 1 Ekim'den bu yana Hama'nın kuzey kırsalı, Humus'un kuzey kesiminde yer alan Telbise, Rastan ilçeleriyle Mukramiye, Zafaraniye beldelerinde yoğunlaştı.   

Suriye'nin batı kesimlerine sıkışmış durumdaki Esed rejimi, kuzeyde Halep'in merkezi, kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a kadar uzanan hattı kontrol ediyor. Rejimin, doğuda ise Deyru'z-Zor ve Haseke vilayetlerinin yalnızca merkezlerinde kontrolü sağladığı belirtiliyor. 

Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif çatı yapılanması Fetih Ordusu, güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye almasının, bu bölgenin güneybatısından Şam'a ulaşan Hama ve Humus'u da tam olarak kontrol edebilmesiyle doğrudan ilişkili olduğu kaydediliyor.  

104 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) dün yayımladığı raporda, Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana Suriye'nin çeşitli kentlerinde düzenlediği saldırılarda 25'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 104 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu tarihte Suriye topraklarında terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak muhalifler, Rus uçaklarının daha çok ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef aldığını belirtiyor.