‘Rusya, %1 DAEŞ'i % 99 muhalifleri vuruyor’

‘Rusya, %1 DAEŞ'i % 99 muhalifleri vuruyor’
Haber Tarihi : 15 Ekim 2015 07:27:49
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Bayır-Bucak Türkmen komutanlarından Albay Ahmet Arnavut, 'Rusya, yüzde 1 DAEŞ'i vuruyorsa yüzde 99 muhalifleri vuruyor' açıklamasında bulundu.

Bayır-Bucak Türkmen Tugayı komutanlarından Albay Ahmet Arnavut (Ebul-Fadl), Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına ilişkin, yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki olayların başladığı ilk günden beri Esed rejimini yoğun şekilde desteklediğini savundu.

Rusya'nın, Suriye rejimiyle ortak hareket ettiğini savunan Arnavut, "Rusya, 5 yıldır Suriye'de akan kana ortak oldu. Rejim zayıf düştü, bitme noktasına geldiği için Rusya yeniden son haftalarda uçak, silah, tank desteği sağladı" diye konuştu. Rusya'nın DAEŞ mevzilerini vurmadığını iddia eden Arnavut, şöyle devam etti: "Rusya, Esed rejimiyle hareket ederek köprüleri, hastaneleri, okulları ve sivillerin yaşadığı köyleri vurdu. DAEŞ'i Esed'in elini güçlendirmek ve muhalifleri zayıflatmak için zaten kendileri kurdu, niye vurmak istesin? 

Hazar Denizi'nden ve Lazkiye açıklarındaki denizaltılardan füze atarak yeni silahlarıyla gözdağı verdi. Rusya, Suriye halkının üzerinde yeni silahlarını denedi, hem de muhalifleri vurarak rejimi düşmekten kurtardı."

Kara harekâtı hazırlığı

Rusya ve Çin'in hava desteğiyle İran, Hizbullah ve Esed askerlerinin kara harekâtı başlatacakları yönünde hazırlıklar yapıldığını gözlemlediklerini belirten Arnavut, "Savaş yapacaksak sonuna kadar yaparız, silahımız mermimiz biterse değnekle taşla yine savaşırız. Onların gelmesi bizi korkutmaz, yerden de havadan da gelseler kendileri burada çamura batacak" ifadelerini kullandı.