Saç Ekim Sektörü Pandemide Büyümeye Devam Ediyor

Saç Ekim Sektörü Pandemide Büyümeye Devam Ediyor
Haber Tarihi : 13 Ocak 2022 13:01:44
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Küresel saç ekimi pazarının 2022-2026 döneminde 9.89 milyar dolarlık bir artışla en az %10’lık bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Reportlinker "Küresel Saç Ekim Pazarı 2022-2026" raporunu duyurdu. Saç ekimi pazarına ilişkin rapor kapsamlı bir analiz, pazar büyüklüğü, trendler, büyüme faktörleri ve zorluklar hakkında değerlendirmeler sunuyor. Rapor, mevcut küresel pazar senaryosu, en son trendler, saç ekim maliyeti ile bağlantılı güncel bir analiz paylaşırken piyasa, dünya genelinde artan erkek tipi kellik ve saç ekimi ameliyatıyla gelen yaşam tarzı değişiklikleri hakkında fikir veriyor. Buna ek olarak, artan erkek tipi kellik vakalarının da pazarın büyümesini artırması bekleniyor.

Saç Ekimi Talebi Her Geçen Gün Artıyor

Küresel Saç Ekimi pazarının 2022-2026 yıllarını kapsayan dönemde 9.89 milyar artışla en az %10 büyümesi bekleniyor. Analizde, temel parametrelerin analizi ile birden çok kaynaktan gelen verilerin incelenmesi, sentezi ve toplanması yoluyla piyasanın ayrıntılı bir resmi aktarılıyor. Saç ekimi pazarına ilişkin raporda bulunabilen bilgiler:

• Saç ekimi pazar büyüklüğü

• Saç ekimi pazarına ilişkin tahmin

• Saç ekimi pazarı sektör analizi

Müşterilerin pazardaki konumlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanan bu güçlü tedarikçi analizi Acıbadem Sağlık Hizmetleri, Aderans Co. Ltd. , Cole Instruments Inc., Curallux LLC, Distefano Hair Restoration, GETFUE Hair Transplantation Clinic, Hair Transplants of Florida, Hairline Diagnostics and Health Care Pvt. Ltd., Photomedex Inc. ve Schweiger Dermatology Group gibi sağlık tedarikçilerini değerlendiriyor. Saç ekimi pazar analizi raporu, pazar büyümesini etkileyecek yaklaşan trendler ve zorluklar hakkında bilgiler sunarken şirketlerin strateji oluşturmasına ve yaklaşan tüm büyüme fırsatlarından yararlanmasına yardımcı olmaktadır.

Çalışma, sektördeki kilit katılımcılardan gelen girdiler dahil olmak üzere birincil ve ikincil bilgilerin bir kombinasyonu kullanılarak yürütülmüştür. Analist, kar, fiyatlandırma, rekabet ve promosyonlar gibi temel parametreler analiz edilerek birden çok kaynaktan gelen verilerin incelenmesi, sentezi ve toplanması yoluyla piyasaya ilişkin ayrıntılı bir tablo sunulmaktadır. Kilit sektör oyuncularını belirleyerek çeşitli pazar özellikleri sunulmaktadır.

Neden Saç Ekimi?

Kellik, sıklıkla önemli benlik saygısı sorunlarına neden olan bir durumdur. Alopesi, tamamen estetik bir sorun olmasına ve sağlık üzerinde hiçbir etkisi olmamasına rağmen, her zaman sıkıntı yaratır. Daha yaşlı gösterdiği ve kişinin fizyonomisini tamamen değiştirdiği için kimse saçlarını kaybetmekten hoşlanmaz.

Saç Ekimi İçin Neden Türkiye?

Kellik sorununu kesin olarak çözmek için başta erkek hastalar olmak üzere binlerce kişi her yıl Türkiye'ye seyahat ederek saç ekim işleminden yararlanıyor. İstanbul için dünyada saç ekim işlemlerinin merkezini temsil ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Başta Arap ülkeleri olmak üzere Avrupa kıtasından çok sayıda hastayı çekmektedir. Burada Türk hekimlerinin dünya genelinde kabul gören yetkinlikleri elbette tercih nedenlerinden biri. Bunun yanı sıra saç ekimi fiyatları 2021 yılında kurla birlikte daha uygun hale geldiği için daha çok hasta Türkiye’yi düşünüyor. Sektörün kurla bağlantılı bu ivmeden kaynaklı olarak yeni yılda daha karlı olacağını; öte yandan Türk müşterileri bu hizmette mahrum bırakmamak için esnek bir yaklaşık sergileyeceğini söylemek mümkün. Yani  Saç ekimi fiyatları 2022 yılında da uygun bir grafik izleyecek gibi görünüyor.