VF kat sol
VF kat sağ

Samsun ve çevre illerde öğrenciler karne heyecanı yaşadı

Samsun ve çevre illerde öğrenciler karne heyecanı yaşadı
Haber Tarihi : 21 Ocak 2022 15:13:11
Son Güncelleme Tarihi : 21 Ocak 2022 20:02:33

SAMSUN (AA) - Samsun, Çankırı, Tokat, Çorum, Amasya ve Kastamonu'da öğrenciler yarı yıl tatiline karnelerini alarak başladı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Vezirköprü ilçesindeki Mehmet Paşa İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Öğrencilerin zeybek gösterisinin ardından sınıfı gezerek öğrencilerle sohbet eden Zeybek, karneleri çeşitli hediyelerle verdi.

Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata'dan bilgi alan Dağlı, Vezirköprü Hafızlık Kur'an Kursu'nu da ziyaret etti.

Karne dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Vezirköprü Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Koç, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar da katıldı.

- Çankırı

Çankırı genelinde 171 okul ve kurumda eğitim gören 27 bin 805 öğrenci karnelerini aldı.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yunus Emre Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Ayaz, karneleri verdiği öğrencilere yarıyıl tatilini güzel değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ayaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle en kötü senaryolara hazırlandıklarını ancak iyi bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Özellikle dönemin başında bazı okullarda Kovid-19 vakaları görülse de uzun süre çok düşük seviyelerde devam ettiğini anlatan Ayaz, "Bu da hem öğretmenlerimizin hem okul yöneticilerimizin hem milli eğitim müdürümüz ve çalışma arkadaşlarımızın hem de öğrenci ve velilerimizin dikkati, iş birliği sayesinde oldu." diye konuştu.

Öğrencilerin 15 günlük tatile çıktığını, ardından eğitim öğretimin kaldığı yerden devam edeceğini dile getiren Ayaz, şöyle konuştu:

"Kesinlikle eğitim öğretimde herhangi bir kesintiye gitmeme konusunda irade vardı. Onu da birinci dönem için gerçekleştirdik. İkinci dönemde durumun bundan daha iyi olacağını ümit ediyoruz ama bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Vakalarda çok hızlı yükseliş var. Omicron varyantının ilimize hızlı giriş yaptığını çok net olarak görüyoruz. Onun için vatandaşlarımızdan bir kere daha tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Hala aşı olmamış olanlar var, onlar da aşılarını bir an önce olsunlar. Bunun çok büyük faydasını görüyoruz. Bu artış hastanemize yansımıyor çok şükür. Bu, vatandaşlarımızın bizimle yapacağı iş birliğine, tedbirlere uymalarına ve aşı takvimini gerçekleştirmelerine bağlı."

- Tokat

Tokat Valisi Ozan Balcı, Halil Rıfat Paşa İlkokulu'ndaki törende öğrencilere karnelerini dağıttı.

Vali Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, daha sonra öğrencilerle sohbet ederek bir süre karneleri inceledi.

Balcı, daha sonra Gaziosmanapaşa Üniversitesi (TOGÜ) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de karne dağıtım törenine katıldı.

Burada öğrencilere TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Küçükali ile karne dağıtan Balcı, öğrencilere başarılar diledi.

- Çorum

Çorum'da 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sona ermesiyle 88 bin 905 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Öğrenciler, karnelerini okullarda düzenlenen törenle öğretmenlerinden aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde 455 okulda 88 bin 905 öğrenci ile 7 bin 147 öğretmenin ilk yarıyılı tamamladığını belirtti.

Çalışmalarını güzel bir karne ile taçlandıran öğrencileri tebrik eden Kodek, "Sorumluluk duygusuyla salgın döneminde kararlılıkla evlatlarımıza koşan, öğrencilerimizin kültürle, bilimle, sanatla daha da önemlisi benlikleriyle aralarında sağlıklı bağlar kurmaları için hep beraber çalışan değerli öğretmen ve idarecilerimi tebrik ediyorum. Ayrıca okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili ve verimli olabilmesi için çocuklarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarına fedakarca destek olarak yılı boyunca okullarımızla iş birliği içerisinde bulunan kıymetli velilerimize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

- Amasya

Amasya'da okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 53 bin 205 öğrenci karne aldı.

Vali Mustafa Masatlı, Vali Hüseyin Poroy İlkokulu'nda yapılan karne dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi boyunca öğrencilere emek veren öğretmenleri, okul görevlilerini ve velileri tebrik etti.

Eğitimin anaokulundan başlayıp üniversiteye kadar uzanan uzun bir süreç olduğu vurgulayan Masatlı, "Öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller diliyorum. Umuyorum ki eğitim dönemi sonunda birçok öğrencimiz başarı belgesi, takdir ve teşekkür belgesi almak suretiyle bir üst sınıfa geçer fakat buna rağmen çeşitli sebeplerle bazı öğrencilerimizin karnesinde düşük not olabilir. O çocuklarımızın ailelerine tavsiyem, onları kesinlikle eleştirmemeleri, destek olmaları ve öz güvenlerini zedelememeleridir." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra sınıfları gezen Vali Masatlı, öğrencilerle bir süre sohbet ederek karnelerini verdi.

- Kastamonu

Kastamonu Valisi Avni Çakır da Candaroğulları İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde yaptığı konuşmada, eğitimde kalite ve niteliği artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kovid-19 salgınının bir süre okulları ıssız bıraktığına işaret eden Çakır, "Geçen sene uzaktan eğitimden sonra okullarımız çok ıssız kalmıştı. Bu sene yüz yüze eğitimle sadece okullar değil, tüm şehir canlandı. Onların cıvıltısı ile her tarafa müthiş bir hayat geldi. İnşallah iki hafta sonra kazasız belasız yüz yüze eğitime kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tüm idarecilerimize ve öğretmenlerimize çocukların eğitimi noktasındaki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Programa AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, MHP İl Başkanı Emin Çınar ile okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.