Sanal para savaşları tam gaz

Sanal para savaşları tam gaz
Haber Tarihi : 30 Kasım 2017 02:28:56
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Mevcut şeytanî düzenin sözcülerinden The Economist dergisinin 1988’da işaret ettiği “2018 sanal para savaşı”, verilen tarihe bir kala hız kazandı. En meşhurları Bitcoin olan ve 180 milyar dolarlık bir hâcme ulaşan sanal paranın 900 dolayında çeşidi bulunuyor. Bu sanal paralarla ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu’nun “caiz değil” açıklaması, Türkiye’de büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi. Diyanet’in açıklamasından bir gün sonra ise ekonomi yönetimi, rekor üzerine rekor kıran dijital para birimi Bitcoin konusunda açıklamalarda bulundu.

SANAL PARAYA KONTROLLÜ SERBESTLİK

Önceki hafta sanal para düzenlemesi yapılırsa finansal istikrara katkı sağlayabileceğini belirten Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, dünde Bitcoin ve benzeri paraların herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmediğini, karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin ve benzeri paralar için ‘kontrollü serbestlik' önerisinde bulundu.

30 YIL ÖNCE VERDİKLERİ TARİH DOĞRU ÇIKTI

The Economist dergisinin 1986'daki kapağında “2018'de Yenidünya para birimine hazır olun” başlığı başlıklı haberi 30 yıl sonra gerçek oldu. Bir Anka kuşunun ayakları altında yanan dolar ve kuşun boynunda ise altın renginde ve üzerinde 2018 tarihi olan yeni bir para birimi asılı durmaktaydı. 2018'de bir ay kala yeni sanal para Bitcoin 10 bin doları geçti.

‘ŞU AŞAMADA CAİZ DEĞİL'

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sanal paralar konusunda “şu aşamada caiz değil” şeklinde şartlı fetvası ise sadece bir tartışmanın fitilini ateşlemesinin ardından Diyanet'in nasıl olsa caiz olurdu' sorusunu cevabını vermemekle suçlanan aynı zamanda ‘yaşanan savaştan haberi yok' yorumlarına yol açtı. Savaşların sebebi olarak gördükleri merkez bankalarının elinden paraya hükmetme silahını almak istendiğini belirten Ömer Kayani, “Onlara göre para bu merkez bankaları tarafından canlarının istediği şişirilmekte, bu şişkinliği zaman zaman eritmek içinde savaşlar çıkarılmaktadır” diye yazdı.  

DİYANET DAHA FAZLA KAFA YORMALI

Küreselciler ya Bitcoin üzerinde tam olarak hâkim değildirler ya da böyle bir duygu oluşturarak Bitcoin üzerinden dünya halklarını yeni sisteme adapte etmeye çalışmaktadırlar diyen Kayani, yeni sistemi milletin ATM kartları ile kredi kart tuzağına çekilmesine benzetti. Diyanet'e konu hakkında sorular sorarak daha fazla kafa yormaya davet etti.

Detaylar Ömer Kayani'nin analizinde TIKLAYINIZ