VF kat sol
VF kat sağ

Şantiye işçilerini yere yatıran polislere soruşturma

Şantiye işçilerini yere yatıran polislere soruşturma
Haber Tarihi : 09 Ağustos 2015 09:07:09
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Şantiye işçilerini yere yatıran polislere soruşturma

Başbakanlık, Yüksekova'da polisin, bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği ileri sürülen görüntü için soruşturma başlattı.   

Başbakanlık, sosyal medyada yer alan veYüksekova'da özel harekât polisi oldukları iddia edilen şahısların, bir şantiyede bazı işçileri yere yatırıp hakaret ettiği görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın yere yatırıldığı görüntü için derhal gerekli incelemenin yapılması talimatı verildi" denildi. Ayrıca şu ifadeler kullanıldı;

"KANUNSUZ HİÇBİR UYGULAMAYA İZİN VERİLMEYECEK"

"Başbakanımız terörle mücadele operasyonları çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığına derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi. Terörle mücadelenin demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde taviz verilmeksizin sürdürülmesinin altını daha önce de defaatle çizen sayın başbakanımız kanunsuz hiçbir uygulamaya izin verilmeyeceğinin de altını çizmektedir. Bununla ilgili gerekli inceleme tamamlandıktan sonra kamuoyuna gerekli açıklamalar da yapılacaktır "

HAKKARİ VALİLİĞİ DE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Görüntülerle ilgili Hakkari Valiliği tarafından da geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatıldı.