Sarıkamış’ta şehitler için yürüdüler

Sarıkamış’ta şehitler için yürüdüler
Haber Tarihi : 02 Ocak 2016 14:17:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılında şehitler için Sarıkamış ilçesi Kazım Karabekir Paşa Camisi'nde mevlit okutuldu ve meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Kars Müftüsü Mehmet Genç, Allahuekber Dağları'nda canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirterek, bugün ülke tarihinin en dramatik savaşlarından birinin 101. yılı olduğunu anımsattı.

ŞEHİTLİK BÜYÜK DERECEDİR

Genç, "Bizim tarihimizde zaferler kadar acılarda oldukça büyük yer tutmaktadır. Yemenin kızgın çöllerinde, Çanakkale'nin derin sularında, Sarıkamış'ın dondurucu soğuğunda yitip giden Anadolu evlatlarının hikayesi buradadır. Şehitlik büyük bir derecedir. Şehitler hem Allah'ın övgüsünü hemde peygamberimizin sevgisini kazanan mesut ve bahtiyar insanlardır" dedi.

5 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okunmasının ardından, vatandaşlar meşaleli yürüyüş için Gaziler Meydanı'nda toplandı.Ellerine Türk bayrakları ve meşale alan yaklaşık 5 bin kişi, hava sıcaklığının sıfırın altında 18 derece olmasına rağmen, 3 kilometrelik yürüyüşün ardından, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne geldi. Kalabalık, burada şehitler için saygı duruşunda bulunarak, istiklal marşı okudu ve dua etti.

YÜRÜYÜŞE KATILANLAR

Düzenlenen anma programına Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan, Selahattin Beyribey, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ÜLKE GENELİNDE YÜRÜYÜŞLER

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılına ilişkin, "Yapacağımız etkinlikler çerçevesinde tüm Türkiye'de, tüm gençlerimizin, vatandaşlarımızın burada yaşanan büyük fedakarlığı ve milli mücadeleyi iyi hatırlamalarını sağlamak istiyoruz" dedi. Seyyid Ebul Hasan Harakani Türbesi'ne geçerek dua eden Kılıç, daha sonra valiliği ziyaret edip, şeref defterini imzaladı.Kılıç, valilik ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla kente geldiklerini, bu kapsamda ülke genelinde de yürüyüşler, etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Sarıkamış'ta ortaya konulan kahramanlığın daima hatırlanması, bilinmesi, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirten Kılıç, şöyle konuştu: "Burada ortaya konan kahramanlığın hatırlanması, bilinmesi ve gelecek nesillere taşınması konusunda yapılan, 'büyük bir vefa yürüyüşü' olarak adlandırdığımız Sarıkamış yürüyüşümüz için buradayız. Hükümet olarak Kars'a ayrı bir değeri göstermek amacıyla buradayız. Geçen yıl rekor katılım olmuştu. Tabii 100. yılın ayrı bir önemi olmuş, Türkiye'de farklı bir ses getirmişti. Bu yıl da yapacağımız etkinlikler çerçevesinde tüm Türkiye'de, tüm gençlerimizin, vatandaşlarımızın burada yaşanan büyük fedakarlığı ve milli mücadeleyi iyi hatırlamalarını sağlamak istiyoruz."