Şehitlikten rahatsız oldular

Şehitlikten rahatsız oldular
Haber Tarihi : 20 Aralık 2016 07:23:50
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İslam düşmanlığı ve PKK yancılığıyla tanınan BirGün gazetesi şimdi de MEB’e bağlı liselerde umre ödüllü Siyer-i Nebi yarışması düzenlenmesinden rahatsız oldu.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülke genelinde hafta sonu dördüncü kez 19 yaş altı öğrenciler için düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması PKK'nın sözcüsü BirGün'ü rahatsız etti. Umre ödüllü yarışma için gazete müsveddesi “Umre ödüllü skandal yarışma” ifadesini kullandı.

Şehitlikten rahatsız oldular

Sorular arasında “Allah yolunda şehit edilen ilk hanım sahabe kimdir?” olmasına da bozulan gazete ‘şehitliği öven sorular' gibi tuhaf bir tanımlama kullandı. Yarışmada kız ve erkek öğrenciler ayrı sınıflarda sınava girmesi de yine BirGün'ü rahatsız eden hususlar arasında.

Yarışma Türkiye'de 5 bin 587 lise ve 6 bin 304 ortaokulda gerçekleştirildi. Sınav sonuçlarının açıklanacağı 31 Aralık tarihinde ödüller, illerin dereceye girenleri ile Türkiye geneli dereceye girenlere verilecek. 31 Aralık 2016 tarihinde 600'e yakın ilçe merkezinde ve 81 ilde gerçekleştirilecek Mekke'nin Fethi programlarında sınavın dereceye girenleri ödüllendirilecek.

Ödüller arasında umre ziyareti, cumhuriyet altını, laptop, saat gibi hediyeler bulunuyor

umre (2)