Selahattin Demirtaş: Barajı aşamazsak görevi bırakırım

Selahattin Demirtaş: Barajı aşamazsak görevi bırakırım
Haber Tarihi : 13 May 2015 16:01:06
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Selahattin Demirtaş: Barajı aşamazsak görevi bırakırım

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, NTV'de Oğuz Haksever'in canlı yayın konuğu oldu. 7 Haziran Genel Seçimleri hakkında açıklamalarda bulunan Demirtaş, şunları söyledi;

BARAJI AŞAMAZSAK GÖREVİ BIRAKIRIM

"Bu programı iyi anlatamamışsak, benim hatamdan dolayı barajı aşamazsak eğer 7 Haziran akşamı görevi bırakırım. Başaramamışsak ısrar etmenin anlamı yok.

KANAATİMCE YÜZDE 12-13'LERİ BULMAK LAZIM

Bizim yaptığımız araştırmalarda yüzde 10'un biraz üstü görünüyor. Ama kanaatimce yüzde 12-13'leri bulmak lazım. Barajın altında değiliz ama sınırda, kritik bir nokta diyebileceğimiz bir yerde duruyor HDP. Fakat HDP'ye oy verebilirim diyenlerin oranı yüzde 30 oranında. HDP'ye sempati duyuyorum diyenlerin oranı da yüzde 52 civarında. Bu çok kıymetlidir bizim için. Bunları oya dönüştürmek önümüzdeki 25 gün boyunca bizim görevimiz, işimiz. Ama bahsettiğiniz birkaç nedenle HDP'ye oy veren kesimler var.

SEÇİM BEYANNAMEMİZDEN DOLAYI OY VEREBİLİRİM DİYEN YÜZDE 1'LİK SEÇMEN VAR

Birincisi mücadelemize yürekten inanan ve çok gerekçeden dolayı partimize oy veren kitle var. Bunlar yüzde 9-9,5 civarında HDP'ye oy veriyordu. Son 1 - 1,5 aydır seçim beyannamemizden dolayı da evet ben HDP'ye oy verebilirim diyen yüzde 1 kadar seçmen kitlesinin partimize yöneldiğini görüyoruz."