Sığınmacılara 'tel örgü' önlemine protesto

Sığınmacılara 'tel örgü' önlemine protesto
Haber Tarihi : 20 Aralık 2015 09:19:46
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Hırvatistan'ın, Slovenya sınırında bulunan Bujstine şehrinde 'Avrupa'da insanlık için tel örgülere karşıyız' sloganıyla gösteri düzenlendi.

Hırvatistan'ın, Slovenya sınırında bulunan Bujstine şehrinde "Avrupa'da insanlık için tel örgülere karşıyız" sloganıyla gösteri düzenlendi.

Bölge vatandaşları tarafından düzenlenen gösteride, Avrupa'nın özgür kalabilmesi için, içinde yaşayanların da özgür hissetmesi gerektiği mesajı verildi.

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların koridor bölge olarak kullandığı Slovenya'nın, Hırvatistan sınırına tel örgü çekmesinin ardından sığınmacıların zor şartlar altında olduğunu ifade eden göstericiler, tel örgülerin özgürlüğü kısıtladığını belirtti.

Sınır bölgesine yerleştirilen tel örgünün etrafında toplanan göstericiler, şarkılar eşliğinde tel örgüleri yeni yıl için süsleyerek, "Tel örgü ölümdür", "Tel örgü alışkanlıkları değiştirir" ve "Avrupa tel örgü ile çevrildi" yazılı dövizler açtı.

Bu arada, Slovenya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Macaristan'ın Hırvatistan sınırını kapattığı 16 Ekim'den itibaren ülkeye toplam 335 bin 486 sığınmacının girdiği, 322 bin 245 sığınmacının ise Slovenya'dan Avusturya'ya geçtiği ifade edildi.