Sirkenin deva olduğu 21 kullanım alanı

Sirkenin deva olduğu 21 kullanım alanı
Haber Tarihi : 15 Ekim 2015 07:41:51
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Tıbbi ilaçların yan etkilerine maruz kalmadan; bütçenize uygun, sağlığınızı koruyan ve hatta onu iyileştirmenizi sağlayan bir sürü tabiî ilaç var. Bunlardan biri de salataların olmazsa olmazı, zeytinyağının kadim dostu; sirke...

Sirke denilince akla sadece salata da kullanmak geliyor. Ancak sirkenin bilinmeyen başka faydaları da var. İnsan sağlığına birçok faydası olan sirke, soğuk algınlığına, böbrek taşlarına ve kansızlığa çok iyi geliyor. Her derde deva sirkeyi saçlarınızdan meyvelerinize, gümüşlerinizden teknolojik ürünlerinize kadar birçok yerde kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte sirkeyi kullanabileceğiniz alanlar...

Eldeki kokuları çıkarmada

Ellerinize sinen soğan, sarımsak ve balık kokusunu çıkarmak için saf sirkeyle ellerinizi ovalamanız işe yarayacaktır.

Ağız kokularında

Soğanlı ya da sarımsaklı bir yemekten sonra nefesinizin kısa sürede güzel kokmasının ve tazelenmesinin yolu, bir bardak ılık suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı tuzu eritip bununla ağzınızı durulamaktır.

Sindirim sorunlarında

Sirke, kabızlık ve reflü gibi problemlere sebep olan genel sindirim bozukluklarını giderir. Bunun yanı sıra sirke mantar ve bakteri önleme özelliği ile gıda zehirlenmelerini de engelleyebilir. Sirke ayrıca mide yanmasına da iyi gelir.

Uyku problemlerinde

Yatmadan önce bir bardak ılık suya, bir çorba kaşığı doğal sirke ve bal ekleyip için. Bu karışım uykunuzun rahat geçmesini sağlayacaktır.

Cilt bakımında

Tabiî sirke sivilcelere ve siyah noktalara iyi gelir, cildi sıklaştırır ve güzelleştirir. Gece yatmadan önce cildinize doğal sirke sürebilirsiniz.

Saç bakımında

30 gr. kadar tabiî sirkeyi üzerine su ekleyip banyodan çıkmadan önce saçınıza dökün. Bu sudan sonra tekrar durulanmayın.

Kilo vermede

Yemeklerden önce sirkeli su içmek veya yemekle birlikte sirke tüketmek doyma hissine ulaşmayı ve daha az yemeyi sağlıyor.

Teknolojik ürünlerde

Bilgisayarınız, yazıcınız, faks makineniz veya diğer ev ofis araçlarını su ve sirkeli karışımla silebilirsiniz. Ancak temizliğe başlamadan önce tüm ekipmanların kapalı olduğundan emin olmalısınız.

Mobilyalardaki izlerde

Mobilyalarda kalan beyaz bardak izlerini temizlemek için sirkeli su kullanın. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.

Küf lekelerinde

Sevdiğiniz gömleğiniz, üstlüğünüz ya da herhangi bir kıyafetiniz küflendiğinde onu çıkaramayacağınızı düşünüp atmayın! Küf lekelerini çıkarmak için sirkeye başvurabilirsiniz.

Halılarda

Eski halılarınızın görünümlerini canlandırmak ve temizlemek için sirkeyi kullanabilirsiniz.

Krom ve çelik ev eşyalarında

Çelik tencerelerinizi, demliklerinizi temizlemek için sirkeden faydalanabilirsiniz

Kesme tahtası

Kesme tahtasında gözle görülmeyen kalıntılar ciddi hastalıklara sebep olabiliyor. Sirke zararlı mikroplara karşı iyi bir dezenfektandır.

Kızartmalardan sonra

Kızartma yaptıktan sonra etrafa sıçrayan yağları temizlemek için ve kızartma tavanızı temizlemek için sirkeyi kullanabilirsiniz.

Sebze ve meyveleri temizlemede

Meyve ve sebzelerindeki gizli kirleri, tarım ilaçlarını ve hatta küçük böcekleri yok etmek için 4 litre soğuk suyun içine 4 yemek kaşığı elma sirkesi koyun, sebze ve meyvelerinizi bunun içinde durulayın.

Buzdolabını temizlemede

Buzdolabınızın içini temizlemede sirke kullanırsanız dolap içinde küf oluşumunu engellersiniz.

Yapışkanlı etiketlerde

Cam, plastik gibi yüzeylerdeki fiyat etiketlerini çıkarmak için üzerlerine sirke dökün, birkaç dakika bekleyin ve bir bez yardımıyla çıkarın.

Gümüşlerde

Gümüşlerinizi temizlemek için takılarınızı yarım bardak sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat karıştırdığınız suyun içinde 2-3 saat bekletin. Sonrasında durulayın ve bir bezle kurutun.

Tükenmez kalem lekelerinde

Tükenmez kalem lekesi olan yere sünger kullanarak biraz sirke bastırın. Lekenin çıktığını göreceksiniz.

Banyo eşyalarında

Sirkeyi banyonun demirbaş eşyalarında, fayanslarda, boyalı yüzeylerde kullanabilirsiniz.

Kötü kokan tuvaletlerde

Duvarları, tavanı ve zemini, 4 litre suya karıştıracağınız 1 fincan sirke ve 1 fincan amonyak ve ¼ fincan karbonat ile yıkadığınızda tuvaletlerinizdeki kokunun kesileceğini göreceksiniz.