VF kat sol
VF kat sağ

Siyonist İsrail’in Filistin’e zulmü bitmiyor

Siyonist İsrail’in Filistin’e zulmü bitmiyor
Haber Tarihi : 11 Ekim 2015 20:00:13
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

!İsrail'in Filistin halkına uyguladığı zulüm bitmiyor. İşgal ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait hedefler ile ez-Zeytun mahallesinde bir eve hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının, Gazze'de Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bazı yerler ile ez-Zeytun mahallesinde bir evi hedef aldıkları bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait ait hedefler ile ez-Zeytun mahallesinde bir evin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındığı belirtti. Olayda bir hamile kadının yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin de yaralandığını kaydetti.  Görgü tanıkları da İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi üzerinde yoğun bir şekilde uçtuğunu kaydetti.

Hamas yöneticisi 8 Filistinliyi gözaltında

İşhal güçleri bu sabah düzenledikleri baskınlarda biri Hamas yöneticisi 8 Filistinliyi gözaltına aldı. İsrail Kanal 2 televizyonunun polisin açıklamasına dayandırdığı haberinde, "İsrail polisi sabah saatlerinde ülkedeki Arap beldelerinde 7 kişiyi gözaltına aldı" denildi.  Görgü tanıkları da Nasıra, Yafa, Arabe, Aka ve Ummu'l Fahm'da İsrail polisiyle Filistinliler arasında olaylar çıktığını anlattı. İsrail radyosu ise "İsrail askerlerinin bu sabah Kudüs'ün kuzeyindeki Er-Ram beldesinde bir Hamas mensubunu gözaltına aldığını" duyurdu. Söz konusu Hamas yöneticisinin ismi hakkında ise bilgi verilmedi. İsrail güçleri dün de Ummu'l Fahm ve Nasıra kasabalarında düzenlenen gösterilerde yaşları 16 ila 39 arasında değişen 15 Filistinliyi gözaltına almıştı. 

Filistinli gencin cenazesi toprağa verildi

Kudüs'te İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Filistinli Ahmed Salah'ın cenazesi Batı Şeria'da defnedildi. Törenin ardından çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı. Görgü tanıkları, Salah'ın da ikamet ettiği Kudüs yakınlarındaki Şu'fat mülteci kampında gösteri düzenleyen Filistinliler ile İsrail polisi arasında dün akşam başlayan arbedenin sabah saatlerine kadar devam ettiğini ifade etti. İsrail polisi müdahale sırasında gözyaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı.

Onlarca Filistinli yaralandı

İsrail güçlerinin Filistinli gruba gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmesi sonucu onlarca kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bir cenaze töreni de Gazze'de  

Gazze'in güneyindeki Han Yunus'ta İsrail polisinin açtığı ateş sonucu dün hayatını kaybeden Cihad Zayid Abid'in (22) cenazesi de Gazze'nin doğusundaki Deyr el-Belah kentinde toprağa verildi. Abid'in cenazesi Deyr el-Belah'taki evinden alınarak kabristana taşındı. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının da yer aldığı törene onlarca Filistinli katıldı.

Hollande: Filistin ile Kudüs'teki durum sakinleştirilmeli

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Filistin toprakları ile Kudus'te tırmanan şiddetin son derece kaygı verici ve tehlikeli olduğunu belirterek, durumun sakinleştirilmesi gerektiğini bildirdi. Elysee Sarayından yapılan yazılı açıklamada, Hollande'ın şu ifadelerine yer verildi: "Filistin topraklarında ve Kudüs'te tırmanan şiddet son derece kaygı verici ve tehlikelidir. Durumun sakinleştirilmesi ve birçok can kaybına neden olan bu döngünün sona ermesi için gereken her şey yapılmalıdır. Bölgede durumun daha da kötüleşmesi konuya ilişkin siyasi bir ufuk çizilmesinin aciliyetini gösteriyor. Fransa bunun için aylardır çalışıyor ve bundan sonra da gerekli hiçbir çabadan kaçınmayacaktır."

Kudüs'te kontrol noktasına bombalı saldırı

Batı Şeria'dan Doğu Kudüs'e geçişlerde kullanılan ez-Zaim askeri kontrol noktasına bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'ün güneyindeki Yahudi yerleşim yeri Maale Adumim yakınlarında şüpheli bir aracın durduğu ve kadın sürücünün araçtan indiğini ifade etti. Sürücünün polise yaklaştığı sırada gerçekleşen patlamada, araç şoförü Filistinli kadın ile İsrailli polisin yaralandığı kaydedildi.  İsrail acil yardım servisi Magen David Adom'dan yapılan açıklamada ise  saldırıyı düzenlediği iddia edilen kadının ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ağır olduğu kaydedildi.