Siyonist rejim karışacak! 3 bin polis görevlendirildi

Siyonist rejim karışacak! 3 bin polis görevlendirildi
Haber Tarihi : 09 Mart 2023 09:00:04
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Siyonist rejimin yeni yargı düzenlemesine karşı sivil itaatsizlik eylemleri planlanıyor. Eylemler içim 3 bin polisin 130 farklı bölgede konuşlandırıldı.

Polis Şefi Kobi Shabtai, yaptığı yazılı açıklamada, polisin "insanların gösteri yapmasına izin vereceğini ancak yolların kapatılmasına müsamaha göstermeyeceğini" belirtti.

Shabtai, İsrail polisinin gösteri hakkını demokratik bir devletin köşe taşlarından biri olarak değerlendirdiğini kaydetti.

"Diktatörlüğe karşı direniş günü" ismiyle yolların kapatılması, tren seferlerinin durdurulması gibi sivil itaatsizlik eylemleriyle şehir sakinlerinin mülküne ve kamu malına zarar verilmesine müsaade edilmeyeceğini bildiren Shabtai, rutin yaşamın aksamasına karşı sıfır tolerans göstereceklerini aktardı.

Açıklamasında, "Trafik akışının durdurulmasına ve yolların kapatılmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullanan Shabtai, 130 farklı bölgede 3 bin polis gücünün protestolara karşı konuşlandırılacağını vurguladı.

Yolların kapatılması hedefleniyor

Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemesine karşı protestolar kapsamında ülke genelinde yolların kapatılması ve tren seferlerinin durdurulması gibi günlük hayatı aksatacak "sivil itaatsizlik eylemleri" çağrısı yapılıyor.

En büyük gösterilerin akşam saatlerinde Tel Aviv kentinde yapılması bekleniyor.