‘Soma’da altın var’ dedik altın çıktı

‘Soma’da altın var’ dedik altın çıktı
Haber Tarihi : 13 Kasım 2015 05:18:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Yeni Söz yazarı Ali Yaşar Yılmaz 13 Mayıs tarihli “301 Somalı” başlıklı yazısında Soma, Gediz ve Menderes havzasında büyük miktarlarda altın olduğunu yazmış ve araştırılmasını istemişti.

Yeni Söz Haber Merkezi

Enerji Bakanı Alaboyun ise önceki gün yaptığı açıklamada Manisa Soma'da, 100 ton altın rezervi bulunduğunu söyledi. Bakanı Alaboyun bulunan altının ülke ekonomisine katkısı 2,5 milyar dolar civarında olacağını kaydetti.

Mevcut rezervin yüzde 14'üne denk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Soma'nın Kiraz Köyü'nde keşfedilen ocakta altının yanı sıra bakır, kurşun ve çinko olduğunu da belirtti.

 Bakan Alaboyun, Türkiye'nin altın rezervinin 700 ton civarında olduğunu, bulunan altın ocağının Türkiye'nin mevcut rezervinin yüzde 14'üne denk geldiğini belirtti.

Yeni Söz yazarı uyarmıştı

Yeni Söz yazarı Ali Yaşar Yılmaz 13 Mayıs tarihli “301 Somalı” başlıklı yazısında Soma, Gediz ve Menderes havzasında büyük miktarlarda altın olduğunu kaydedip, acilen araştırılmasını teklif etmişti.

İşte yazarımızın yazısının ilgili bölümü: “Doksanlı yılların sonun Almanya da ki siyonist Yahudi kuruluşlarınca Bergama da don gömlek sokağa dökülüp siyanür bahanesine sığınarak altın madenlerinin işletilmesine karşı çıkanları düşünün. 17-25 Aralıkta darbe girişimin de bulunanları düşünün, 6-7 Ekim de Kürtleri sokağa döküp elli insanımızın öldürülmesine sebep olanları düşünün. Biraz daha geriye giderek yüz yıl önce Cudi dağını da araştırma yapan Siyonist ajan Lawrence i düşünün. 1914 yılın da Musul da toprak analizi yapan, Osmanlı topraklarını kum üzerine çizdiği sınırlarla paylaştıran Siyonist Yahudi ajan Gertrude Bell i düşünün.

Daha da geriye, on beş asır öncesine dönüp Hud süresinin 44. ayetini, Kehf suresinin 83'ten 94'e kadar olan ayetleri düşünün. Zülkarneyn peygamberin batıya seyahatini düşünün. 

Zaman hep birlikte düşünme zamanı, özellikle genç maden mühendisleri siz daha çok düşünün. Çünkü Yahudiler Zebur ve Tevrat'a inanırlar ama rotalarını Kurana göre belirler.

Soma da sadece kömür madeni mi var? Toprak analizi yapmayı düşünün. Sadece Soma da değil Gediz ve Menderes havzasında ki her yerde. Düşünmekle kalmayın analizi yapın.

Göreceksiniz bu ülke dünyanın en zengin hazinesine sahip ama birileri bu zenginliği bizlerden saklamaya çalışıyor, canlarımızı diri diri toprağa gömüyor.”