SP Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan pes dedirten açıklamalar

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan pes dedirten açıklamalar
Haber Tarihi : 01 May 2017 08:16:58
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin AİHM'e gitmesinin yanlış olmadığını ve şeriat istemediklerini söyledi.

16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumunda CHP ve HDP ile birlikte 'Hayır' kampanyası yürüten Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu.

16 Nisan'da yüzde 48,6 oranında 'Hayır' çıktığını hatırlatan Karamollaoğlu, "Aradaki 1 buçuk puan, sadece meşruiyet sınırını belirleyen bir fark. Halkın yarısı bu konuda hükümete, benim sözlerime, düşüncelerime de dikkat et. Bugüne kadar uyguladığın politikalara tam destek vermiyorum dedi. Bu çok önemli bir şey. Anayasa'nın yasa değil, bir uzlaşma metni olduğunu kabul etmeleri gerekiyordu" diyerek, anayasa değişikliği referandumunu hükümetin politikaları oylanıyormuş gibi yansıttı.

"CHP'NİN AİHM'YE GİTMESİ YANLIŞ DEĞİL"

"Türkiye'deki en önemli meselelerden biri, adalete güvensizlik" diyerek Yüksek Seçim Kurulu'nu eleştiren Karamollaoğlu, "Bu mesele Anayasa Mahkemesi'ne giderek çözülmez. Anamuhalefet YSK hâkimleri hakkında suç duyurusunda bulunabilirdi. AİHM'ye gidebilir, “Gitmesin” diyemem. Efendim, “Türkiye'yi şikâyet ediyorsunuz” diyorlar. Hukuk içinde her yol denenir. Yanlış olduğunu söyleyemem" dedi.

"YENİ PARTİ KURULAMAZ, BİZİM KARŞIMIZA KİMSE ÇIKAMAZ"

Yeni parti kurulur mu sorusuna cevap veren Karamollaoğlu, "Abdullah Gül'ün bir parti kurma hazırlığı içinde olduğu ya da Saadet Partisi'nin başına geçeceği gibi söylentiler çıktı... Bunların hepsi partimizin önünü kesmek isteyenlerin çıkardığı dedikodular. Ne yeni bir parti kurulabilir ne bizim karşımıza kimse çıkabilir" dedi.

"PARTİ KURMAYIN, BİZE KATILIN"

"Zaman yok. Seçim geliyor. Önümüzdeki seçimde yeni kurulan parti teşkilatlanacak, bir de etrafına insan toplayacak. Bu mümkün değil. Samimi olarak arayış içindelerse, bize gelmekten başka çareleri yok" diyen Karamollaoğlu, "Bunu kimseyi küçümsemek için de söylemiyorum. Eğer 3-4 senelik zaman olsaydı, denenirdi. Artık kimse bu riske giremez. Yeni parti kurulması imkânsız, oyalanmayıp bize katılsınlar" dedi.

"ALİ BULAÇ'I BİLİRİM, TUTUKLANMASINA ŞAŞIRIYORUM"

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan isimlere sahip çıkan Karamollaoğlu, "Bildiğim öyle gazeteciler var ki tutuklanmalarına şaşırıyorum... Mesela Ali Bulaç'ı eskiden beri bilirim. FETÖ'cü olduğu kanaatinde değilim. Bunların, ille de suçludur diye, mahkeme önüne çıkarılmadan, OHAL dolayısıyla verilen yetkilerle hapse atılmaları, adaletin tecellisi konusunda şüpheler yaratıyor" dedi.

"ŞERİAT GETİRECEK PARTİ DEĞİLİZ, SOSYAL DEMOKRATLA ARAMIZDA MESAFE YOK"

"Sokaktaki ortalama seküler vatandaşa Saadet Partisi'ni sorsanız, muhtemelen sizi “Şeriat getirmek isteyen, sağın sağında kalan, kadın hakları ve demokratik değerler konusunda fazla duyarlı olmayan muhafazakâr bir parti” gibi tanımlayabilir. Böyle misiniz?" sorusuna cevap veren Karamollaoğlu, "Tek kelimeyle cevap vereyim: Değiliz! Zaten bu referandum süreci bize bunu anlatma şansı verdi. Siz eğer baskıcı bir sistem kurarsanız en başta bundan kendiniz zarar görürsünüz, sonra da memleket zarar görür. Bugün sosyal demokrat kesimle aramızda pek fazla mesafe yok" dedi.