Surlu çocuklardan PKK'ya okul isyanı

Surlu çocuklardan PKK'ya okul isyanı
Haber Tarihi : 23 Aralık 2015 18:14:56
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle aileleriyle evlerinden ayrılıp kentin başka bölgelerinde ikamet etmek zorunda kalan çocuklar, okullarından uzak kalmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bir bölümünde 11 Aralık'ta başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından teröristlerin açtığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi ve bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi amacıyla yoğun çaba gösteriyor.

Teröristlerin saldırıları sonucu can güvenliği endişesi bulunan ve evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelerden bazıları, kentin başka bölgelerinde imkanları ölçüsünde kiraladıkları evler ile akrabalarının yanında hayata tutunmaya çalışıyor.

"Evimize dönmek istiyoruz"

Kayapınar ilçesinde, aileleriyle yeni bir hayata başlayan çocuklar ise en çok yanlarına alamadıkları kitaplarını ve oyuncaklarını özlüyor. Çocuklar, soğuk havaya rağmen ince giysiler ve çorapsız ayaklarıyla dikkati çekiyor.

Ailesiyle Kayapınar'a göç eden 8 yaşındaki R.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur'u çok özlediğini belirterek, "Orası daha güzeldi. Eşyalarımız, kitaplarımız kaldı. Geri gitmek istiyorum ama artık gidemiyoruz, her şeyimiz yıkıldı" dedi.

İlkokul öğrencisi 10 yaşındaki G.Ç ise oyuncuklarından yalnızca birkaçını yanına alabildiğini anlattı. En çok eşyalarını ve kitaplarını özlediğini ifade eden G.Ç, "Bazı arkadaşlarım da orada kaldı. Gitmek istiyoruz ama orası yıkıldı. Orası daha güzeldi. Orada okula gidiyorduk, akşam geliyorduk. Burada okula gidemiyoruz" diye konuştu.