VF kat sol
VF kat sağ

Tabipler birliği neyin peşinde?

Tabipler birliği neyin peşinde?
Haber Tarihi : 26 Ekim 2015 06:36:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Halk kahramanı ünlü hekim Prof Dr Canan Karatay’a 15 günlük meslekten men cezası veren İstanbul Tabip Odası’nın, terör örgütü PKK’nın meslektaşlarını tehdit etmesi ve katletmesine sessiz kaldığı ortaya çıktı. Terörü kınamayan, üye ve meslektaşlarını savunmayan Türk Tabipler Birliği ise Ermenistan’a sözde soykırım için özür mektubu yazmıştı. 

 Yeni Söz | Özel Haber

Terör örgütü PKK'nın özellikle de sağlık çalışanlarına yönelik tehditleri konusunda hiç ses çıkarmadığı için kamuoyu nezdinde çok sıkışan Türk Tabipler Birliği ile bağlı bir takım odaların Karatay'a ceza vererek gündem değiştirmeye çalıştığı dile getirildi. Tıp dünyasının yanlış uygulamalarını eleştiren halk kahramanlarının cezalandırmada son derece mahir olan  odanın terör konusunda sessizliği ise tepkiler yol açtı.

İktidar düşmanlığında sınır tanımayan Tabipler Birliği, Karatay hocaya ceza vererek kamufle olmaya çalıştığına dikkat çekiliyor. Terör olayları nedeniyle can güvenliği endişesiyle yüzlerce doktor istifa ederken, PKK ambulans vururken ve herkesin terör saldırılarını kınadığı bir dönemde Canan Karatay'a ceza vererek dikkatleri dağıtmak isteyen Tabipler Odası, bu ceza ile rahatlamak istiyor.

Tek işi iktidarla savaşmak olan Tabipler Odası, HD/PKK terörü karşısında ise sessini hiç çıkarmıyor. Modern tıbbın, sağlığı araçsallaştırıp rant aracına dönüştürmesi konusunda rantçılardan yana tavır sergileyen Birlik, bunu eleştirenlere savaş açıyor.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ HASTANE SALDIRISINI GÖRMEZDEN GELDİ

Türk Tabipler Birliği, PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı yaptığı Şemdinli Devlet Hastanesi saldırısına de tepki göstermedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, teröristlerin patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda Şemdinli Devlet Hastanesi kullanılamaz hale geldi. Şemdinli Devlet Hastanesi'nde sağlık hizmetlerinin aksamasına da yol açan terör saldırısında, kamu kurumları ile 160 iş yeri ve çok sayıda ev hasar görmüş, 20 iş yeri kullanılamaz hale gelmişti. TABİPLER BİRLİĞİ'NDEN ÇIT YOK Tabipler Birliği sağlık personeline ve hastanelere yapılan bu haince eylem hakkında hiçbir açıklamada bulunmazken, Gezi olaylarında suçlu bulunan doktorlar hakkında açıklama yapmakla yetindi.

‘MESLEĞİ BIRAKACAĞIM'

Tabipler Birliği'nin ülke insanına, üyelerine ve sağlık çalışanlarına yönelik terör saldırıları konusundaki sessiz kalmasına Tabipler Birliği üyesi doktorların da sessiz kalması tepkiye neden oluyor.

İsminin yazılmasını istemeyen bir doktor, meslektaşlarının tavrının kanına dokunduğunu bu yüzden meslekten iğrendiğini ve mesleği bırakmayı düşündüğünü söyledi. Tabipler Birliği dışındaki doktorların oluşturduğu dernek ve vakıflarında Tabipler Birliği ve İstanbul Tabip Odası'nın uygulama ve tavrına sessiz kalmasına sinirlenen doktor, meslektaşlarını ve örgütleri göreve çağırıyor.