Tarihin En Kötü 7 İcadı

Tarihin En Kötü 7 İcadı
Haber Tarihi : 12 Nisan 2016 08:51:10
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İcatlar elbette insan oğlunun gelişimi için büyük bir öneme sahip, ancak öyle icatlar var ki kimisi boşa gayret kimisi felaket getirdi.

İcatler kuşkusuz insan yaşamına yön veren ve kolaylaştıran yenilikler getiriyor ancak her zaman değil ! Gelin tarihte kötü iz bırakmış icatlara göz atalım.

1. Hindenburg felâketi

Hindenburg felâketi 6 Mayıs 1937 tarihinde, New Jersey'deki Lakehurst donanma hava üssünde gerçekleşmiştir. Yapılmış olan en büyük zeplin olma özelliğini taşıyan LZ 129 Hindenburg, bilinen adıyla Hindenburg Zeplin'i iniş yapacağı sırada içinde bulunan hidrojen tanklarının da etkisiyle bir anda alev almış ve zeplinin içinde bulunan yolculardan 36'si hayatını kaybetmiştir.

2. Paraşüt Ceket

1912 yılında Alman mucit Franz Reichelt tarafından icat edilen paraşüt ceketin lansmanını Reichelt Eiffel Kulesi'nden atlayarak yaptı, ne yazık ki ölümle sonuçlandı.

3. Concorde

İlk ortaya çıktığında, Atlantik Okyanusu'nu New York ve Londra arasında 3 saatte geçen Concorde geleceğin jeti olarak sunulmuştu. Fransa ve İngiltere arasında bir diplomasi sembolüydü. Ancak aynı zamanda ses ve hava kirliliği yapıyor ve fazlaca yakıt harcıyordu. Planlanan 200 Concorde'dan sadece 14'ü yapıldı. 2000'de jetlerden birinin trajik bir şekilde düşmesiyle, 2003'te proje lağvedildi.

4. Uçan Otomobil
 
Uçan Otomobil

Mühendis olan Smolinski'nin tek amacı uçan bir araba yapmaktı. Bu amaçla kurulan Advanced Vehicl Engineers firmasında çalışmaya başlayan Smolinski, bir Cessna tipi Skymaster uçağını Ford Pinto'yla birleştirerek amacına ulaşmak istedi. Smolinski 1973'te başladığı projeyi 1 yıl sonra piyasaya sunma niyetindeydi. Ancak 11 Eylül 1973'de pilot Harold Blake ile birlikte aracın test uçuşunu yaparken aracın kanatları, otomobilden ayrıldı ve böylece icadı Smolinski'yi öldürmüş oldu.

5. Öldüren Denizaltı
 
Öldüren Denizaltı

Horace Lawson  ilk savaş denizaltısını 1863'te tasarladığında iki trajediye birden sebep olacağını bilmiyordu. İlk tasarım battı ve içindeki mürettebatın yarısını öldürdü. İkincisi de battı ama bu sefer içinde Hunley'in kendisi de vardı.

6. Karel Soucek

Soucek aslında profesyonel bir dublördü ama içinde bir mucit aşkı barındırıyordu. Yüksekten atlamayı mümkün kılacak bir şok emici geliştiren Soucek bu tuhaf kırmızı araçla Niagara Şelalelerinden atlamayı başardı. 1985'te aynı gösteriyi dev bir kapalı stadyumun tepesinden gerçekleştirirken makine düzgün çalışmadı ve Soucek yere hızla çarparak yaşamını kaybetti.

7. Sıvı Yakıtlı Roket Araba
 
Sıvı Yakıtlı Roket Araba

17 Mayıs 1930 yılında, Avusturyalı Max Valier tarafından geliştirilen bu araç alanında öncü olmayı başarmıştır. Berlin'de yapılan alkol yakıtlı roket testi  geliştirmeleri sırasında dehşet bir patlamaya neden olmuştur. Bu kazada Max Valier hayatını kaybetmiştir.