TAŞERONDA SÖZLEŞMEYE SON, 4B’LİYE SÖZLEŞMEYE DEVAM!

TAŞERONDA SÖZLEŞMEYE SON, 4B’LİYE SÖZLEŞMEYE DEVAM!
Haber Tarihi : 05 Aralık 2017 18:21:01
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Okuyucularımızdan gelen talepler üzerine konuyla ilgili yaptığımız araştırmada tüm taşeron personellerin kadroya geçirilmesi yanında 4B statüsünde çalışan personelin her yıl sözleşmeye tabi olarak çalışması ve kadrolu memur haklarından yararlanamıyor olmalarının doğurduğu mağduriyeti gördük.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün verdiği müjdeyle yaklaşık 400 bin kişi devlet kadrosuna alınıyor. Bilindiği gibi kamuda 4 farklı statü mevcut. Bunlar 4A'lı daimi kamu personelleri, 4B'li sözleşmeli personeller, 4C'li geçici personeller ve 4D'li işçi statüsünde ki personeller. Taşeron personellerin 4D'li daimi kadrolu işçi statüsüne alınacağını belirten çalışma bakanı Jülide Sarıeroğlu, bu konuda haber bekleyen yüzbinlerce kişiyi tatmin edici bir çalışmayı tamamladıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamayla 4C'li geçici işçi statüsündeki personellerin de 4B statüsüne alınacağı belirtildi. Fakat 4B statüsünde çalışan personellerin de taleplerinin ve mağduriyetlerin olduğu biliyor. Bu statüde çalışan bir çok personel gerek sosyal medyada gerek kamu forumlarında yaşadıkları mağduriyetleri paylaşıyor ve taşeronlara verilen kadro hakkının kendilerine de verilmelerini talep ediyor. İşte o mağduriyetlerden bazıları...

Konu Sözleşmeli personel Memur 1. dereceden yakınının vefatı 3 gün izin verilir 7 gün izin verilir Eşi doğum yaparsa 2 gün izin alabilir 10 gün izin alabilir Evlenirse 3 gün izin alabilir 7 gün izin alabilir Vergi dilimi Tüm sözleşme ücreti gelir vergisine tabi Sadece bazı maaş kalemleri gelir vergisine tabi Ücretsiz doğum izni Sadece 1 yıl 2 yıl Süt izni 1 yaşına kadar günde 1,5 saat izin var İlk altı ay günde 3 saat, ikinci altı ay günde 1,5 saat izin hakkı var Görevde yükselme Görevde yükselme sınavına giremiyor girebiliyor Eş durumu mazeret tayin hakkı Sözde verilmiş bir hak var. Ama eşlerden ikisinin de sözleşmeli olması gerekiyor Eşi, özel sektörde işçi olsa dahi nakil isteyebiliyor Yıllık izni Bir sonraki yıla aktarma yok Kullanılmayan izin bir sonraki yıla aktarılabiliyor Arazi Tazminatı Alamıyor Aynı unvandaki memur alabiliyor Yurt dışındaki eğitim veya görevlendirme Yok Var Tayinlerde harcırah Tayin hakkı yok

Var

Dileriz önümüzdeki günlerde bu konuda da bir adım atılır ve kadrolu memurlarla aynı işi yaptığı halde aynı haklara sahip olmayan 4B'li personellerde kadroya geçirilir.