VF kat sol
VF kat sağ

TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem: Kurban Bayramını Çifte Bayram Olarak Yaşayacağız

TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem: Kurban Bayramını Çifte Bayram Olarak Yaşayacağız
Haber Tarihi : 30 Temmuz 2020 09:41:13
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Ayasofya-ı Kebir Camii Şerif’in, 86 yıl aradan sonra ibadete açılmasıyla bu yıl Kurban Bayramı’nın, Türkiye ve birçok İslam ülkesinde çifte bayram olarak yaşanacağına inandığını söyledi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Türk toplumunun iyi günde de kötü günde de birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek olabilme hasletleri sayesinde binlerce yıl ayakta kalmayı başarmış bir millet olduğunu ifade eden TDED Genel Başkanı Erdem, “Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan bu bayramda da muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşıyalım” dedi.Ayasofya-i Kebir Camii Şerif'in 86 yıl müze olarak kullanılmasından sonra yeniden ibadete açılması ile Türkiye ve birçok İslam ülkesinde, Kurban Bayramı'nın çifte bayram olarak kutlanacağına inandığını belirten TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, “86 yıllık hasretin sona ermesi için inançlı ve vakur bir siyasi duruş sergileyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KILIÇ HAKKIMIZ

“Ayasofya bizim kılıç hakkımızdır” diyen Erdem, hiçbir devletin, hiçbir milletin, hiçbir gücün, Türkiye'nin hakkı olan bir yer üzerinde tasarrufta bulunma hak ve yetkisine sahip olmadığını; Ayasofya'nın minarelerinden ezan, kubbelerinden tekbir seslerinin kıyamete kadar dinmeyeceğini söyledi. Mesajında küresel salgına da değinen TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, şunları söyledi:

“Dünyanın zorlu ve sıkıntılı bir dönemden geçtiği bu günler bize gösterdi ki; bilgi, paylaşım ve iş birlikleri insanlığın ortak hedefi olmalıdır. Bu salgınla, dünyada artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladık. Millet olarak küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişikliklerin yaşanacağı bir döneme girdiğimizin farkındayız. Bizler, tarih boyunca birbirimize verdiğimiz kıymetle; ortaya koyduğumuz birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla, sağduyunun aydınlığıyla sıkıntılı dönemleri hep birlikte aştık. İnşallah, bugün ve gelecekte de aynı basireti, aynı iradeyi yine hep birlikte göstereceğiz.”

Erdem, mesajını “Güzel günlerin müjdecisi olmasını temenni ettiğim Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Bu vesile ile vatanları için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum” ifadeleriyle tamamladı.

kurban 111