'Terör örgütleri ümmeti parçalıyor'

'Terör örgütleri ümmeti parçalıyor'
Haber Tarihi : 16 Ekim 2015 13:01:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Dini Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Kaide ve DAEŞ gibi terör örgütlerinden bahsederek, 'bunlar ümmeti yok etmektedir. Dikkat ederseniz bu örgütlerin hedefinde sadece Müslümanlar vardır' dedi.

ESED MÜSLÜMAN'IM DEYİP 336 BİN KİŞİYİ KATLEDİYOR

Allahu Ekber diyerek, Allahu Ekber diyen kardeşini öldüreni görüyoruz. Bunu nasıl izah edeceğiz? Bunu nereye yerleştireceğiz? Sükun beldesi olması gereken ülkeler ne yazık ki kan ve çatışmalarla anılıyor. Hemen yanı başımızda, bizzat rejim tarafından en gelişmiş silahlarla, keskin nişancıların namlularının ucunda sönen hayatlar, yağmalanan bir miras var. Bir tarafta Müslümanım diyerek 366 bin vatandaşını katleden devlet terörü estiren bir katil var. Bir de ben Müslüman'ım diyor, bu nasıl müslüman? Birisi de 'ama o İsrail'e karşı' diyor.

Peki o 366 bin kişi İsrail'e imanının gereği karşı değil mi? Peki hangi süretle sen o bombalarla kardeşlerini öldürüyorsun. 12 milyon insan şu anda Suriye'de evlerinden kaçmış durumda.

İSLAM DÜNYASINA OYNANAN OYUNUN FARKINA VARIN

Kime hizmet ettiği meçhul teröristler yüzünden, 1 milyar İslam alemi töhmet ve zan altında bırakılmak isteniyor. Müslümanlara karşı sistemli karalama kampanyasının yürütüldüğünü biliyoruz.

İslam dünyasını kana çeviren olayın arkasında hangi emelin, hangi kirli hesapların olduğunu görmemiz gerekiyor. Kendi çatışmalarını bizim üzerimizden yürütmek, bizi birbirimize kırdırmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız.

BU ÖRGÜTLER ÜMMETİ PARÇALIYOR

Ümmet olmak, Senegalli Ahmet ile, Haitili Muhammed'i, Filistinli Ayşe ile Arakanlı Aziz'i aynı milletin birer verdi olarak görmektir.

Dün El Kaide, bugün DAEŞ benzeri, tek sermayesi dini istismar etmek olan yapılar geleceğimizi tehdit etmektedir. Bunların İslam'la alakası yoktur. Biz böyle bir İslam öğrenmedik. Kur'anla ilişkisi lafzi ve harfi, Sünnetle ilişkisi zahiri olan bunlar ümmeti yok etmektedir. Dikkat ederseniz bu örgütlerin hedefinde sadece Müslümanlar vardır.

Müslüman olduğunu iddia eden örgütler medeniyet içi çatışma isteyen siyaset mühendislerinin en etkili silahıdır.

BİZİ BU YÜZDEN SEVMİYORLAR

Dünya 5'ten büyüktür. Bunun için de bizi sevmiyorlar. 'Sen nasıl dünya 5'ten büyüktür'dersin. 2.Dünya savaşında karar alındı geldi geçti. Hala nasıl aynı uygulama devam ediyor. 5 ülkenin çıkarı milyonlarca insanın geleceğini rehin almaktadır.

Allah muhabbetimizi ebedi kılsın. Resulullah'a salatü selam olsun. Ülkelerinize ve toplumlarınıza, bizim dostluk ve kardeşlik mesajlarımızı iletmenizi sizlerden rica ediyorum.