Terörist Netanyahu alay konusu oldu

Terörist Netanyahu alay konusu oldu
Haber Tarihi : 23 Ekim 2015 05:30:22
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Almanya Başbakanı Merkel, terörist Netanyahu'nun iddialarını yalanladı. 'Nazilerin, Yahudi soykırımından kaynaklanan sorumluluğumuzun bilincindeyiz' diyen Merkel, Netanyahu iddialarının doğru olmadığını söyledi.

TERÖRİSTE TEPKİ YAĞIYOR

Terör devletinin başbakanı Netanyahu, İkinci Dünya Savaşı'ndaki Yahudi soykırımından, Adolf Hitler'i ikna eden bir Filistinli müftünün sorumlu olduğunu iddia etmişti. Netanyahu algı yönetimi hamlesine yönelik tepki yağıyor.

MERKEL, CİNAYETİ BİZ İŞLEDİK

Başbakan Merkel Berlin'de Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Netanyahu'nun palavralarını yalanlayan Merkel, "Almanların, Nasyonal Sosyalistlerin Yahudi soykırımından kaynaklanan sorumluluğun bilincindeyiz” dedi.

FİLİSTİN DÜŞMANLIĞININ ESERİ

Filistin başmüzakerecisi Saib Erakat ise "Netanyahu, Filistinlilerden o kadar nefret ediyor ki Hitler'i bile affetmeye hazır" dedi. Erakat, "Netanyahu siyasi kazanım için bu konuyu istismar etmeye son vermeli" şeklinde konuştu.

TARİHÇİLERDEN DE TEPKİ GELDİ

Bibi'nin sözleri tarihçiler tarafından da yalanlandı. Babası da bibi gibi ‘kaliteli' bir tarihçi olan Bibi', konuyu daha iyi bilmesi gerektiğini söyleyen Tel Aviv Üniversitesi profesörlerinden Dina Porat, "Yahudilerin öldürülmesi ya da yakılmasını fikrini Hitler'e açan ilk kişinin müftü olduğunu söylemek yanlış” dedi. Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da, İsrail Ordu radyosuna verdiği demeçte "Nihai çözüm denilen soykırım, tabii ki müftünün fikri değildi. Hitler'in kötülük dolu beyninin ürünüydü" diye konuştu.

'BİBİ'DEN TARİH DERSLERİ'

Bibi lakaplı Netanyahu'nun algı yönetimi amaçlı açıklamaları twiter'de de alay konusu oldu. Netanyahu'nun, hayattaki her türlü kötülük ve trajediyi Filistinliler'e yüklemeye çalıştığı paylaşımlar, 'Bibi'den tarih dersleri' etiketiyle Twitter'ı ele geçirdi.

Twitter kullanıcılardan biri, Bermuda Üçgeni'nin Pasifik Okyanusu'ndaki gizli bir Hamas üssü üzerinde olduğunu, buradan geçen gemilerin de bu yüzden kaybolduğu şeklindeki ironileriyle terörist Netanyahu ile dalga geçti.

SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

İşte o paylaşımlardan bazıları:

Bir kullanıcı dinozorların Filistin'in attığı füzeyle yok olduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı.Netanyahu-1

Paylaşımlarından bir diğerinde Roma İmparatoru Julius Ceaser'ın kendisini arkasından bıçaklayan en yakın arkadaşına atfedilen “Sen de mi Brütüs?” lafını “Sen de mi Müftü?” olarak değiştirdi.

Bir diğer kullanıcı, İngiliz Beatles grubunu Yoko Ono değil, Filistinlilerin dağıttığını 'savundu.' 

İlgi çeken paylaşımlardan biri de hikâye kahramanı Bambi'nin annesinin de Filistinliler tarafından öldürüldüğünü yazan tweet'ti.