Teröristleri sokağa davet ediyor

Teröristleri sokağa davet ediyor
Haber Tarihi : 20 Nisan 2017 02:11:30
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

16 Nisan öncesinde CNN Türk’e “Biz partimiz olarak bütün sandıklarda örgütlüyüz. Seçsis denen sistemde herhangi bir hırsızlığa imkân yok. YSK ile aynı sistemi kurduk. Bunu sadece biz yapmıyoruz, birçok parti yapıyor. Vatandaş oyunu verecek, koruması bizden” diye konuşan CHP, sandıktan yüzde 51,41 EVET çıkınca yalanlarına kaldığı yerden devam etti.

16 Nisan öncesinde CNN Türk'e “Biz partimiz olarak bütün sandıklarda örgütlüyüz. Seçsis denen sistemde herhangi bir hırsızlığa imkân yok. YSK ile aynı sistemi kurduk. Bunu sadece biz yapmıyoruz, birçok parti yapıyor. Vatandaş oyunu verecek, koruması bizden” diye konuşan CHP, sandıktan yüzde 51,41 EVET çıkınca yalanlarına kaldığı yerden devam etti. 3. Cumhuriyet'in kurulmasına engel olamayınca şirazeden çıkan CHP, referandumun iptali için YSK'ya müracaat etti. Siyonist Axel Springer'in yayın organı Hürriyet ise Kılıçdaroğlu'nun ağzından ‘Bunun adı mühürsüz seçimdir' diyerek hem referandumun meşruiyetini gölgelemek, hem de Siyonist Soros'un finanse ettiği Marksist PKK ve DHKP-C'li marjinal solcular ile FETÖ'cü teröristleri sokağa çekmek istedi.

CHP'Lİ ÖZEL: SEÇİMİN GÜVENLİĞİ CHP'DE

16 Nisan'dan önce CNN Türk'te Şirin Payzın'a konuk olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sandıkların güvenliğinden tümüyle emin olduklarının, hiçbir hile ve hırsızlığın ihtimal dâhilinde bile olmadığının altını çiziyor. CHP'li Özel, “Şunu söylüyoruz. Bir kere şöyle bir şey üretiliyor: ‘Ne olursa olsun evet çıkacak.' Böyle dambır dambır hayır oyları anketlerde de çıkıyor, çok da rahat. Oylar çalınacakmış bilmem ne. Hele hele bir sürü yalanlar… Hepsi hayırcıları sandıktan uzak tutmak, yıldırmak, korkutmak, ‘aman ben gitsem de gitmesem de sonuç değişmeyecek' yılgınlığını oluşturmak için provokasyonlar” ifadelerini kullanıyor.

‘SEÇSİS TEK BİR OYDA BİLE HATA YAPILSA ALARM VERİYOR'

Vatandaşın içinin rahat olmasını isteyen CHP'li Özel, seçim sisteminin güvenliğinin tam olduğunu şu sözleri ile ortaya koyuyor: “Herkes sandığa gidecek. Biz partimiz olarak bütün sandıklarda örgütlüyüz. Seçsis denen sistemde herhangi bir hırsızlığa imkân yok. Aynı sistemi kurduk. Karşılaştırıyor, en ufak bir uyumsuzlukta alarm veriyor. Bir tane oyu bile çaldırmayacak güçte, kararlılıkta ve organizasyondayız. Bunu sadece biz yapmıyoruz, birçok parti yapıyor. Vatandaş oyunu verecek, koruması bizden.”

EREN ERDEM: OY HIRSIZLIĞININ İHTİMALİ YOK

CHP Milletvekili Eren Erdem de 16 Nisan öncesinde attığı tweet'lerde “Hile yapacaklar, çalacaklar diyerek sandığa katılımı düşürmek istiyorlar. Kimse bir şey çalamaz. 300 bin kişiyle nöbette olacağız. Sandığa...” mesajı vermişti. Hayırcılar cephesinde yer alanların attığı iftiraları yalanlayan CHP'nin kendi milletvekili iken, tıpkı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel gibi CHP'li vekil Eren Erdem de “hırsızlık” ihtimalinin dahi olmadığını, 300 bin kişilik bir ekiple tüm sandıkların kendilerinin denetiminde ve güvenliğinde olduklarını söylüyordu.

CHP'LİDEN KILIÇDAROĞLU'NA ZOR SOROS SORUSU

Halen CHP milletvekili olan Barış Yarkadaş'ın, henüz CHP'ye girmeden önce CHP Genel Müdürü Kılıçdaroğlu'na, “Ülkelerde ayaklanma çıkaran George Soros ile bağlantın ne?” diye sorduğu, Kılıçdaroğlu'nun ise bu soruyu hâlâ cevaplayamadığı ortaya çıktı. Kendisine bu zor soruyu soran kişiyi son seçimde CHP'den milletvekili yapan Kılıçdaroğlu daha önce de kamuoyunca ‘Neşter operasyonu' olarak bilinen SSK yolsuzluğu davasında aynı taktiği uygulamıştı. Dönemin SSK Genel Müdürü olan Kılıçdaorğlu kendisini dava dışına çıkararak yolsuzluğunun üstünü örten eski savcı Ömer Süha Aldan'ı CHP'den Muğla milletvekili yapmıştı. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın cevap alamadığı sorusu, Siyonist finansal tetikçi Soros'un 16 Nisan sonrasında yine Türkiye'ye gelmesiyle daha büyük bir anlam kazandı.

‘SEÇMEN OY KULLANSIN YETER, SANDIKLARA CHP SAHİP ÇIKACAK'

Sözcü'nün 6 Nisan tarihli ve Saygı Öztürk imzalı haberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, oy sayımında hiçbir problem yaşanmayacağının garantisini veriyor. Sözcü'nün haberinde şu ifadeler yer alıyor: “Seçimde oyların sayımında hile yapılmasını engellemek amacıyla CHP bütün sandıkların yanı sıra, gözlemcilerle birlikte yaklaşık 300 bin kişi görev yapacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Yasak olmasına rağmen, halk oylamasında ‘evet' oyu kullananlar cep telefonlarıyla bunun fotoğrafını çekiyor. Sonra fotoğrafı gösterenlere hediye veriliyor... Biz sandıklara sahip çıkacağız. Seçmenden isteğimiz o gün gidip oyunu kullanmasıdır” dedi.

‘HER OYUN GÜVENCESİ CHP, VATANDAŞ RAHAT OLSUN'

Bingöl, Sözcü'ye yaptığı açıklamaya şöyle devam etmiş: “Biz, sadece biz siyasi parti lehine, evet-hayırı korumuyoruz, sandıkları koruyoruz. Tümünün güvencesi CHP'dir.  Oy namusumuzdur. Vatandaşlar yurttaşlık bilinciyle sandığa gidip oyunu gönül rahatlığıyla kullansın.  Seçimde 166 bin 792 sandık var. Sandıkların tamamında görevlimiz var. Listeyi YSK'ya bildirdik.  Bu sayı kadar da müşahit atadık. Yurtdışındaki sandık güvenliğinin çok daha büyüğünü sağlamış durumdayız.  Genel merkezde teknik alt yapımız hazır. Biz seçime hazırız, vatandaşımızın da sandığa gidip oy vermesini bekliyoruz.”