Teröristlerin hedefinde eğitim kurumları var

Teröristlerin hedefinde eğitim kurumları var
Haber Tarihi : 15 Ekim 2015 09:30:52
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Saldırı ve eylemlerle Çözüm Süreci'ni baltalayıp Doğu ve Güneydoğu halkının yaşam alanını sınırlayan terör örgütü, okullara yönelik saldırılarla da çocukların eğitim hakkını engelliyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yol kesme, araç yakma, barikat kurma, hendek kazma ve patlayıcılarla tuzak kurma eylemleri gerçekleştiren terör örgütü PKK, bölgedeki okullara da saldırarak çocukların eğitim hakkını engelliyor.

Bölücü terör örgütünün bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son yıllarda hayata geçirmeye çalıştığı "eğitimin boykot edilmesi" çağrısı, çocukları eğitimden yoksun bırakmanın yanı sıra öğretmenler ve veliler üzerinde de korku oluşturuyor.

Geçen yıl Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen eylemlerde ülke genelindeki 200 okula saldırarak büyük tahribata yol açan terör örgütü yandaşları, bu yıl da Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki şiddet eylemleriyle Çözüm Süreci'ni baltalıyor, halkın yaşam alanını sınırlayıp, okullara yönelik saldırılarla çocukların eğitim hakkını engelliyor.

Okulların yakınlarına el yapımı patlayıcılar da yerleştiren terör örgütü mensupları, hedef aldıkları çocuklar ve öğretmenlerle kanlı eylemlerini sürdürmeyi amaçlıyor.

Uzmanlar, sözde "anadilde eğitim" talebiyle boykot çağrısı yapan terör örgütünün ve yandaşlarının asıl amacının bölge halkını cahil bırakmak olduğunu belirtiyor, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de PKK'nın bu çağrıyla çocuk ve gençleri eğitimden uzak tutup, örgüte eleman kazandırma amacı taşıdığına dikkati çekiyor.