TİKA Türkiye’nin varlığını derinleştiriyor

TİKA Türkiye’nin varlığını derinleştiriyor
Haber Tarihi : 05 Şubat 2016 12:52:35
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

TİKA Kolombiya Bölge Ofis Koordinatörü Özkan, TİKA'nın Latin Amerika'da Türkiye'nin varlığını derinleştirdiğini' söyledi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Latin Amerika projelerini takip eden Kolombiya Bölgesel Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Özkan, "TİKA'nınLatin Amerika'da Türkiye'nin varlığını derinleştirdiğini" söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Amerika temasları kapsamında kendisine eşlik eden heyetle birlikte Ekvador'un başkenti Kito'da bulunan Özkan, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın son Güney Amerika turunda, TİKA'nın Şili ve Peru ve Ekvador'un resmi kalkınma ajanslarıyla işbirliği protokolü imzaladığını hatırlatan Özkan sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce Kolombiya ve Meksika'da iki ayrı bölgesel ofis açan TİKA, Latin Amerika'da açılımın öncüsü oldu. Bu son ziyaretle birlikte TİKA'nın kıtadaki iletişim ve etkileşim ağı daha da derinleşti. Yasal altyapıyı oluşturan bu protokoller aynı zamanda hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğini de ortaya koyuyor.” 

Türkiye ve Latin Amerika ilişkilerinde yeni bir trendin yakalandığını ifade eden Özkan “Ümit edelim ki bu ziyaretler sadece Cumhurbaşkanı ile sınırlı kalmaz ve çeşitli dönemlerde orta ve üst düzey seviyede bölgeye ziyaretler yapılarak bir sonraki cumhurbaşkanı ziyareti için daha fazla altyapı hazırlanabilir” dedi.

Özkan, " Türkiye'nin uluslararası anlamda yumuşak gücünün göstergesi olan kurumların Latin Amerika'da daha fazla görünür olması gerekiyor" ifadesini kullandı.