Trump FOX’ta izlediği programla İsveç’i karıştırdı

Trump FOX’ta izlediği programla İsveç’i karıştırdı
Haber Tarihi : 21 Şubat 2017 06:43:35
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

ABD Başkanı Donald Trump dünyayı karıştırmaya devam ediyor. ABD’yi Çin ile savaşın eşiğine getiren Trump, Avrupa ve İslam dünyasının tepkisini de birbiri ardına yaptığı gaflarla çekiyor. ABD’de ise Tramp karşıtı gösteriler sürüyor. Son gaf ise İsveç’teki göçmenlerle ilgili açıklaması diplomatik krize neden oldu.

İsveç'in Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığına başvurarak, Başkan Donald Trump'ın cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı ''İsveç'te dün akşam ne oldu'' ifadeleri için açıklama istedi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Catarina Axelsson yaptığı açıklamada, ''Trump'ın neyi anlatmak istediğini bilmek istiyoruz. Washington Büyükelçiliğimiz aracı ile İsveç'te ne olmuş ifadeleri için açıklama istedik" dedi.

Öte yandan eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Twitter hesabından ''İsveç? Terör saldırısı? Ne içmiş olabilir? Sorular çok'' paylaşımında bulundu.

ABD Başkanı Trump'ın cumartesi günü gerçekleştirdiği mitingde, "Dün gece İsveç'te ne olduğunu gördünüz, kim buna inanırdı? İsveç çok sayıda sığınmacı kabul etti.

Hiç hayal etmedikleri kadar sorunla karşı karşıyalar" demesi İsveç'te büyük şaşkınlıkla karşılanmıştı.

 Trump'tan İsveç'e ilginç cevap

 ABD Başkanı Trump, İsveç'in Washington Büyükelçiliği'nin açıklama talebine ilişkin, "İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynaklandı" dedi.

Trump, cumartesi günü İsveç ile ilgili kullandığı sözlerin içeriğiyle ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''İsveç'te neler olduğuna dair açıklamam Fox TV'de izlediğim İsveç'teki sığınmacılarla ilgili bir hikayeden kaynaklandı'' değerlendirmesinde bulundu.

Gerçek ise Trump'ın açıklamasıyla ortaya çıktı. Trump'ın göçmenlerle ilgili bir belgesel izlediği ve olayları birbirine karıştırdığı anlaşıldı.