VF kat sol
VF kat sağ

TÜBİTAK'tan FETÖ'ye 20 milyonluk destek!

TÜBİTAK'tan FETÖ'ye 20 milyonluk destek!
Haber Tarihi : 13 Şubat 2016 04:39:11
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

TÜBİTAK'ta paralel örgütün hâlâ etkin olduğunu gösteren belgeler ortaya çıktı. Türkiye'de hemen her gün bir ilde Fetulahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladıkları gerekçesiyle çeşitli kurum ve kuruluşlara operasyonlar düzenleniyor. Tüm mücadeleye rağmen son bir yıl içerisinde TÜBİTAK’tan FETÖ’ye 20 milyon liralık kaynağın aktarıldığı ortaya çıktı.

Yeni Söz/Ankara 

TÜRKİYE'NİN AYAK BAĞI 657

Erdoğan'a ve MİT'e operasyon yapıp, Türkiye'nin elini kolunu bağlayarak kör ve sağır hâle getirmek isteyen FETÖ'nün operasyonlarında başarısız olmasının ardından yapılan bunca karşı operasyonlara rağmen bürokrasideki etkinliği sürüyor. Fatih, Mevlana, Turgut Özal Üniversiteleri ile Gülen'in avukatının eşinin projenin başında olduğu kurum, 2015 yılında da milletin kaynaklarını hortumlamayı sürdürmüş.

TÜBİTAK'TA HÂLÂ ÇOK ETKİNLER

Yeni Söz'ün ele geçirdiği belgelere göre, Türkiye'nin en mahrem projelerinin yürütüldüğü TÜBİTAK'ta paralel yapı hâlâ çok etkin. Bu yapı, mensuplarının projelerine onay vererek, örgüte dolaylı yoldan finansal destek sağlıyor. Âdeta saman altından su yürüten örgütün lideri Fetulah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın eşi Nurhan Albayrak'ın adı da TÜBİTAK'la ilgili iddialar arasında geçiyor.

‘BU KADAR FÜTURSUZ YAPI OLAMAZ'

Yüksek gizlilik dereceli ‘Kripto Yazılım Birimi'nde görev yapan 40 kişilik personelin büyük bölümü, adı FETÖ ile anılan Fatih Üniversitesi mezunu çıkmıştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu kadar fütursuz yapı olamaz. Genelgeme rağmen eleman alınmış. Adamlar bakanı ve talimatını yok sayıyorlar. Şimdi işe alınanları tek tek masaya yatırıyoruz" diye duruma isyan etmişti.

SAHTE DELİL ÜRETME MAKİNESİ GİBİLER

Ergenekon, Balyoz ve benzeri kritik davalarında taraflı olduğu bugün açığa çıkmış bilirkişilerin raporlarıyla çok sayıda insan yargılandı. Hazırlanan sahte dijital delillere bu kurum mensubu bilirkişilerce gerçek raporu verildi. Bu raporlara dayanılarak masum kişiler hapis cezaları aldı, sicilleri lekelendi.

TÜBİTAK, FATİH ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARININ İŞGALİ ALTINDA

Bakan Işık'ın "Bu kadar fütursuz yapı olamaz. Genelgeme rağmen eleman alınmış. Adamlar bakanı ve talimatını yok sayıyorlar. Şimdi işe alınanları tek tek masaya yatırıyoruz" şeklindeki ifadeleri de gösteriyor ki., paralel örgütün en önemli yapılanmaya gittiği kurumlardan birinin de TÜBİTAK. Kurumun Fetulahçı Terör Örgütü'ne yakın Fatih Üniversitesi mensuplarınca adeta işgal edildiği tespit edildi.

YAKAYI ELE VEREN HEMEN KAÇIYOR

sKumpas şüphesi üzerine soruşturmalar başlatıldı. Kritik davalarda bilirkişi yapmış bazı isimler hakkında elde edilen somut deliller üzerine gözaltı kararları verildi. Ancak bu isimlerin yurtdışına firar ettiği ortaya çıktı. Şüpheleri doğrulayan bu gelişme, paralel yapının bu kurumdaki etkinliğini kanıtlayan somut bir başka delil olarak gösterildi.

Böcek soruşturmasında sanık olarak adı geçen eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın TÜBİTAK'ta oluşturduğu paralel kadroların, TÜBİTAK'ın bilimsel desteklerini de Paralel Yapı'ya yakın üniversitelere aktardıkları ortaya çıktı. Bu hadise geçtiğimiz yıl basına da yansıdı.

 

O ÜNİVERSİTE'NİN ADI KPSS DOSYASINDA DA GEÇİYOR

Devlet kaynaklarının paralel yapılanma tarafından aktarıldığı yerlerden bir diğeri Turgut Özal Üniversitesi idi. Bu üniversiteyi desteklemek üzere mütevelli heyeti tarafından kurulan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, 2010 KPSS soruşturmasında kopya için soruların dağıtılması olayında, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasında gündeme gelmişti. KPSS sorularının, bu derneğin mail adresinden şüphelilere ulaştırıldığı ileri sürülüyor. Adı geçen bazı şüpheliler hala firari konumunda.

2015'TE ÖRGÜTE 20 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANDI

Mesela; "1003 Programı" çerçevesinde Paralel Yapı ile bağlantılı oldukları bilinen bazı üniversitelerin 2015 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerden bazıları şu şunlar:

1) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: SBAG

PROJE NO: 215S265

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI KURUMU

PROJE YÖNETİCİSİ/YÜRÜTÜCÜSÜ: NURHAN ALBAYRAK

2) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: SBAG

PROJE NO: 215S417

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: FATİH ÜNİVERSİTESİ

PROJE YÖNETİCİSİ/YÜRÜTÜCÜSÜ: E.K.

3) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: MAG

PROJE NO: 215M409

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: MEVLANA ÜNİVERSİTESİ

PROJE YÖNETİCİSİ/YÜRÜTÜCÜSÜ: A.S.

4) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: MAG

PROJE NO: 215M417

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

PROJE YÖNETİCİSİ/YÜRÜTÜCÜSÜ: G.G.

5) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: SBAG

PROJE NO: 215S234

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

6) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: SBAG

PROJE NO: 215S239

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: FATİH ÜNİVERSİTESİ

7) ARAŞTIRMA DESTEK GRUBU: SBAG

PROJE NO: 215S333

YÜRÜTÜCÜ KURUM/KURULUŞ: FATİH ÜNİVERSİTESİ

 

o 1

0 3

o-4

DEVLETTE MİLLET ŞAŞKIN

2015'teki projelerin 7-8 adet olduğu belirtiliyor. Proje miktarları TÜBİTAK tarafından tam olarak açıklanmadığından en düşük miktarlar baz alınarak yapılan hesaplamayla (500 bin ila 2,5 milyon) lira x 8 proje = 4 ila 20 milyon lira arasında örgüte finansal destek sağlandığı tahmin ediliyor.

Paralel örgütle bağlantılı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumunun web sitesinde ilan edilen kurumlara Başbakanlığa bağlı bir devlet kurumu olan TÜBİTAK'tan maddi destek sağlanmakta oluşu, devletin paralel yapıya karşı kararlı adımları karşısında şaşkınlığa yol açıyor.

Bir devlet kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu örgütle bağlantılı Turgut Özal, Fatih ve Mevlana Üniversiteleri ile ilişiğini kesiyorsa diğer bir devlet kurumu olan TÜBİTAK'ın da kesmesi gerektiği dile getiriliyor.

Örgütle bağlantılı kurum ve kuruluşlara destek verilmesinin engellenmesi ve şeffaflık gereği hangi projenin desteklendiğinin açıklanması, projelere katılan herkese itiraz hakkının tanınması konusunda yetkililer göreve davet ediliyor.

1490