Tunceli'de 100 çiftçiye seyyar süt sağım makinesi ve soğutma tankı dağıtıldı

Tunceli'de 100 çiftçiye seyyar süt sağım makinesi ve soğutma tankı dağıtıldı
Haber Tarihi : 16 Eylül 2021 20:11:26
Son Güncelleme Tarihi : 16 Eylül 2021 07:47:22

Tunceli'de "Sağlıklı Süt Üretelim Projesi" kapsamında çiftçilere 100 adet seyyar süt sağım makinesi ve 25 adet süt soğutma tankı dağıtıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteklediği "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Programı" çerçevesinde Tunceli Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Süt Üretelim Projesi" hayata geçirildi.

Kentteki 100 çiftçiye kaliteli, temiz ve hijyenik süt elde etmeleri için 100 seyyar süt sağım makinesi ve 25 süt soğutma tankının dağıtımı amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü binasının bahçesinde tören düzenlendi.

Vali Mehmet Ali Özkan, burada yaptığı konuşmada, Tunceli'yi tarım ve turizm kenti yapmak istediklerini belirterek, "Bu hedef doğrultusunda da Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, bakanlıklarımızın desteğiyle arkadaşlarımız, çiftçilerimiz söz yerindeyse hepimiz gayretle çalışmaya devam ediyoruz. 100 üreticimize süt sağım makinesi, soğutma tankı teslimlerini gerçekleştiriyoruz. İnşallah bugün burada yapacağımız teslimatla birlikte üreticilerimiz daha rahat ve konforlu çalışma ortamına sahip olacaklar." dedi.

Özkan, Tunceli'nin tarım kenti olması yolunda İl Özel İdaresi, DAP, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığının yayla yollarının yapımında kendilerine tekrar kaynak aktardığını ifade eden Özkan, "Bu konuda da çalışma yapıyoruz. Bizim yaptıklarımızdan, yapacaklarımızdan ötesinde sizlerin alın teri ve gayreti son derece önemli. Doğru modellerle ve doğru işleyişle çalışmanız, hem sulu tarımı hem kuru tarımı hem de hayvancılığı son derece verimli hale getiriyor." diye konuştu.

Programa, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya ve çiftçiler katıldı.