Türk ‘Ayyıldız tim’i 19 bin Rus sitesini çökertti

Türk ‘Ayyıldız tim’i 19 bin Rus sitesini çökertti
Haber Tarihi : 26 Aralık 2015 14:47:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türk Hacker grubu ‘Ayyıldız Tim’, aralarında Rus Ekonomi Bakanlığı'nın sitesinin de bulunduğu 19 bin Rus sitesini hackledi.  Ancak; saldırıların Türkiye’de ele geçirilmiş bilgisayarlarında kullanılarak yapılma tehlikesi sürüyor. 

Rusya'nın mesnetsiz iftiralarına inanarak Türkiye'ye karşı son 10 gündür siber saldırı başlatan ve banka işlemlerinde aksamaya neden olan operasyonlara; Türk Hacker grubu Ayyıldız Tim, karşı saldırı gerçekleştirdi.

Hacker grubu Anonymous'un, bir haftadan beri düzenlediği saldırılar nedeniyle bazı banka ve kamu kurumlarının sitelerinde yavaşlama gibi problemler yaşandı. Yapılan saldırıları önlemek için dış bağlantılar kısa süreliğine kapatıldı. Saldırılara devlet ve özel sektör üst düzeyde önlem aldı. Anonymous'un bu saldırılarına karşılık olarak Türk Hacker grubu Ayyıldız Tim karşı atağa geçti.

Türk hackerlar 19 bin Rus sitesine misilleme saldırı düzenledi.

Türk hackerların sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları duyuruda, "19 bin Rus'un hayatını hackledik. Bu saldırılarımız yapacaklarımız karşısında sadece bir çerezdir. Bu saldırıyı yapan siber saldırı birim başkanımıza teşekkür ederiz. 19 bin Rus'un tüm bilgileri ele geçirilmiştir. Veri çekimi devam etmektedir" denildi.

Ayyıldız Tim ayrıca, Rus Ekonomi Bakanlığı sitesinin yayınının da durdurulduğunu açıkladı.