VF kat sol
VF kat sağ

Türk futbolunda devrim!

Türk futbolunda devrim!
Haber Tarihi : 05 Ocak 2015 17:00:40
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türk futbolunda devrim!

TFF, Spor Toto Süper Lig'de gelecek sezon uygulanacak yeni yabancı kuralını açıklarken, adeta devrim gibi kararlar alındı. 
 
Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı sınırını kaldırdı. Yapılan görüşmelere göre yeni kararın ayrıntıları şunlar:
 
Önümüzdeki sezondan itibaren 28 kişilik kadroda 14 yerli, 14 yabancı futbolcu bulundurma zorunluluğu olacak. Önümüzdeki sezon itibariyle sınırsız yabancı olacak. Yerli futbolculardan 2'si alt yapıdan olmak zorunda. 18 kişilik maç kadrosunda 7 yerli olmak zorunda.
 
Takımlar isterlerse 11 yabancı ile sahaya çıkacak. 
 
Türk asıllı olup yabancı milli takımlarda forma giyen futbolcular yabancı futbolcu sayılacak.
 
Bu karar gelecek sezondan itibaren uygulanacak.
 
TFF BAŞKANI DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA!
 
Demirören, "Futboldaki yabancı sınırında değişikliğe gitme kararı aldık. Bu dönemde yeni kurala yabancı kuralı değil yerli kuralı diyoruz. Değerli hocamız Fatih Terim'le uzun değerlendirmeler yaptık. Kulüplerimizin mali durumlarını inceledik. Takımların kadrosunda 28 lisanslı oyuncu olarak istiyoruz. Bunların 14'ü yerli, 14'ü yabancı olacak. Bunlardan ikisine altyapı zorunluluğu koyuyoruz. 11 yabancı kadroda olabilecek. Kulübede 18 oyuncunun 7'si yerli, 11'i yabancı olacak. Yedekte 1 yerli kaleci olma zorunluluğu olacak. Bunu kulüplere teşvik olarak koyduk. Tüm bu kurallara uyan kulüplere sezon sonunda 10 milyona varan ödüller vereceğiz" dedi.
 
Demirören, yabancı ülkelerin formasını giyen yerli oyuncuların da yabancı statüsünde sayılacağını söyledi.
 
GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ:  YABANCI SINIRINI SONLANDIRDIK
 
"Uzun zamnadır gündemimizi meşgul eden bu yabancı sınırını bugün sonlandırmış bulunuyoruz. Öncelikle Türk futbolunun her zaman önemsediğimiz bu TFF-Kulüpler Birliği'nin diyalogu önemliydi. Burada TFF Başkanı ve kuruluna teşekkür ediyorum. Bu noktada çok önemli bir diyalog yaşadık. Hava şartları nedeniyle katılamayan kulüp başkanlarıyla tek tek görüştüm. Hepsinin olurunu aldık. Bu projede emek harcayan Fatih Terim, TFF Başkanımız ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.