VF kat sol
VF kat sağ

Türkiye'de kaos çıkarmaya çalışan gafillere inat tüm illerde kültür ve sanat etkinliklerine başlandı

Türkiye'de kaos çıkarmaya çalışan gafillere inat tüm illerde kültür ve sanat etkinliklerine başlandı
Haber Tarihi : 05 Ağustos 2015 09:21:46
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye'de kaos çıkarmaya çalışan gafillere inat tüm illerde kültür ve sanat etkinliklerine başlandı

Huzurumuza gölge düşüremeyecekler

 

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte tüm Türkiye, kültürel etkinliklerde buluşuyor. Huzur ortamını bozmak isteyen 'şer odakları' bugünlerde harekete geçse de, tüm illerde kültür ve sanat festivalleri inadına devam ediyor ve vatandaşlar birlik ve beraberlik mesajı veriyor.

 

Yaz aylarında yapılan festivaller, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde yaşadığımız zaman dilimleridir. Birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği etkinliklerde buluşan vatandaşlarımız, dosta düşmana karşı, Türkiye'nin ne kadar da güçlü ve huzurlu olduğunu gösteriyor. Anadolu insanın huzuruna gölge düşürmek isteyen iç ve dış güçler de her zaman olduğu gibi bu yaz da harekete geçti. Ülkenin değişik yerlerinden gelen şehit haberleri yüreğimize ateş düşürse de, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermemiz gerekiyor.

 

'Türkiye çok güçlü bir ülke'

 

Şer odaklarının Türkiye'nin bütünlüğünü bozmasına izin vermeyeceğiz diyen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediyesi'nce bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Uluslararası Sürmeli Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne devam kararı aldıklarını belirtti. Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Vali Abdulkadir Yazıcı,"Bu coğrafyada yaşadığımız sürece, Müslüman olduğumuz, Türklüğümüzü yaşadığımız, hissettiğimiz ve hissettirdiğimiz sürece, Anadolu insanının huzuruna gölge düşürülmeye çalışacaklardır. Son günlerde yaşadığımız olaylar, bu durumdan ibaret ancak kültürümüzü ifade edebileceğimiz, misafirlerimizi ve kendimizi avutup muhabbet ortamında buluşabileceğimiz bu etkinliklerin olmasında ve devamında fayda olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Teröristlerin amacına ulaşmasına

izin vermeyeceğiz

 

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da son günlerde gelen şehit haberlerinin herkesin yüreğini yaktığını bildirdi. Terör saldırılarının amacının milletin huzurunu kaçırmak olduğunu belirten Arslan, "Şehit haberleri herkes gibi bizi de derinden üzüyor ancak hayat devam ediyor. Terör örgütü PKK'nın hedefi, bu saldırılarla hayatı olumsuz etkileyip durdurma noktasına getirmek. Şenliklerin iptal edilmesiyse bunu amacına ulaştırmış olur. Gelen tepkileri de dikkate alıyoruz ama şuan iptal edilmesi söz konusu değil. Ayrıca güvenlikle ilgili yazışmalarımızı da yaptık. Gerekli önlemlerin de alınacağını düşünüyoruz" diye konuştu.