Türkiye'den AB'ye rest

Türkiye'den AB'ye rest
Haber Tarihi : 13 Nisan 2017 10:08:53
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, '16 Nisan'dan sonra AB'ye son önerimizi sunacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB'ye resti çekti. Çavuşoğlu, "16 Nisan'dan sonra AB'ye son önerimizi sunacağız. Ondan sonraki süreci nasıl sürdüreceğimizi değerlendirip aldığımız kararları sizlerle paylaşacağız. AB ile vize sorununu çözmek istiyoruz. Bu vize serbestisini de almamız lazım. En son imzaladığımız göç anlaşmasının bir parçasıdır" dedi.

KIBRIS SORUNU

'Kıbrıs sorununu çözmek için samimi çaba sarf ediyoruz" diyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu " ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da bazı adımları atacağız" dedi.