Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Düzce ve İzmir şubeleri kuruldu

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Düzce ve İzmir şubeleri kuruldu
Haber Tarihi : 09 Ocak 2024 18:00:46
Son Güncelleme Tarihi : 11 Ocak 2024 17:03:14

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Türkiye genelindeki teşkilatlandırmasını sürdürüyor. Yeni kurulan Düzce ve İzmir Şubeleriyle dernek şube sayısı 25'e ulaştı.

Haber: Sadegül Çakıcı

TDED Genel Merkez kararıyla Miraç Karayiğit Düzce Şube Başkanlığına, Emre Şimşek İzmir Şube Başkanlığına getirildi. Kültürel hareketlilik adına her iki şehrimizden gelen talepler doğrultusunda kurulan şubeler, şehrin kültür, sanat ve edebiyat nabzını tutacak. 

Düzce-Miraç Karayiğit.jpg

DÜZCE ŞUBE BAŞKANI MİRAÇ KARAYİĞİT KİMDİR?

İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamlayan Karayiğit, Malatya Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesinden mezun oldu. Çukurova Üniversitesi’nde lisans eğitimini, Düzce Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.  İlk şiir kitabı olan “On İki Saklı Bahar” 2018 yılında yayımlandı. Düzce ve Malatya’da çeşitli yerel gazetelerde düzenli olarak köşe yazarlığı yapmakta olan Karayiğit, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

İzmir-Emre Şimşek.jpg

İZMİR ŞUBE BAŞKANI EMRE ŞİMŞEK KİMDİR?

Emre Şimşek, 1987 yılında Bursa’da doğdu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 3 ay öğretmenliğin ardından TRT’nin açtığı sınavı kazanarak Ankara Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığında spiker olarak göreve başladı. Burada hafta sonu ana haber spikerliği, sabah haberleri spikerliği, program sunumu, haber seslendirme gibi görevlerde bulundu. 2014 yılında TRT İzmir Müdürlüğüne tayin oldu. Bir süre haber merkezinde görev yaptıktan sonra meslek hayatına radyoda devam etti. Halen spiker ve yayın servis sorumlusu olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Hacı Bayram Veli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde tez aşamasında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Şimşek, Küresel Gazeteciler Cemiyeti, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Türkçenin kullanımı ve eğitimi üzerine akademik çalışmalar yapmaktadır. 

İzmir Şubesi kurucuları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türkçe Eğitimi Doktoru Tuğba Şimşek ve farklı meslek gruplarından Türkçe sevdalıları bulunuyor.